Tendinte in .Ro


Romfilatelia a lansat o emisiune de marci postale dedicata Sfintilor Imparati Constantin si Elena

Romfilatelia a lansat o emisiune de marci postale dedicata Sfintilor Imparati Constantin si Elena

In 2013 s-au implinit 1700 de ani de la emiterea Edictului de toleranta religioasa de la Milano prin care imparatii Constantin si Licinius au garantat tuturor crestinilor practicanti libertate neingradita si nelimitata in exercitarea religiei, totodata repunandu-i in drepturi pe toti crestinii persecutati de catre autoritatile Imperiului Roman si retrocedand Bisericii cladirile si bunurile confiscate anterior. Aniversarea a prilejuit pentru Biserica Ortodoxa Romana prilejul de a numi anul 2013 drept anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Cu ocazia acestui eveniment, Romfilatelia, societatea romana specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti a decis sa lanseze o emisiune de marci postale speciale, ce reproduc doua icoane ale acestora, aflate in prezent in patrimoniul Catedralei Patriarhale. Astfel, unul dintre timbre este reprodusa o icoana in stil bizantin, timbrul avand o valoare unitara de 4,7 lei, pe cel de-al doilea timbru fiind ilustrata o icoana ce face parte din catapeteasma Catedralei Patriarhale, realizata in perioada 1961-1964 de catre Otilia Mihail Oteteleșanu, anterior pictorita a Casei Regale si angajata a Patriarhiei in a doua jumatate a secolului trecut.

Emisiunea de marci postale dedicata Sfintilor Imparati Constantin si Elena este completata de un plic ce ilustreaza racla de argint cu moastele Sfintilor Imparati, o carte postala si un album filatelic realizat special pentru aceasta colectie, o comoara pentru pasionatii de filatelie.

O comoara si datorita faptului ca albumul filatelic este realizat intr-un tiraj limitat, de numai 500 de exemplare, albumul fiind de asemenea echipat cu o colita dantelata a emisiunii, avand elemente grafice in folio aur. Plicul si cartea postala au la randul lor stampila aplicata in clar folio aur. Aceasta emisiune de marci postale este disponibila doritorilor pentru achizitionarea ei din toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din intreaga tara.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti