Tendinte in .Ro


Contrast

Contrast, contraste (substantiv neutru): 1. Opozitie puternica intre doua sau mai multe lucruri, stari, actiuni etc. 2. Diferenta dintre innegrirea maxima si cea minima a unei imagini fotografice. Contrastul imaginii = marime caracteristica pentru variatia stralucirii locale in cuprinsul unei imagini de pe ecranul tubului cinescop, in televiziune. Origine: din fr. contraste.

Contrasta (verb): A fi in contrast cu ceva sau cu cineva. Origine: din fr. contraster.

Contrastant, contrastanta, contrastanti, contrastante (adjectiv): Care contrasteaza, care este (pus) in contrast; contrastiv, opus. Origine: din fr. contrastant.

Contrastiv, contrastiva, contrastivi, contrastive (adjectiv): 1. Care pune in evidenta un contrast, care accentueaza un contrast; contrastant, opus. 2. (lingvistica, in sintagmele) Analiza contrastiva = metoda de cercetare a fenomenelor lingvistice pe baza analizei diferentelor existente intre sistemele a doua limbi sau intre doua stadii evolutive ale aceleiasi limbi. Gramatica contrastiva = gramatica bazata pe analiza contrastiva. 3. De gramatica contrastiva. Origine: din engl. contrastive.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti