Tendinte in .Ro


Tratamentele şi produsele cosmetice datează încă din Antichitate

Tratamentele şi produsele cosmetice datează încă din Antichitate

Dacă cineva crede că în ziua de azi se mai pot inventa tratamente cosmetice naturale, cel mai probabil se înşeală. Tratamente naturiste au fost datate încă din Antichitate, cu mii de ani în urmă, iar dovezile arheologilor sunt probe în acest sens: recipiente pentru păstrare cosmetice, menţiuni în texte vechi, sculpturi în piatră.

Pudra, farduri, vopsele pentru conturul ochilor, care astăzi au fost înlocuite de catre creionul dermatograf sau de tuşul în recipient de plastic, rujul sau fondul de ten, erau folosite şi apreciate în Egiptul sau în Roma antică. Nimeni nu şi-o poate imagina pe regina Cleopatra nemachiată… Ea folosea pudra pentru pomeţi şi multă vopsea neagră pentru conturul ochilor, dar şi apă minerală pentru purificarea tenului.

Uleiul de măsline, ceara epilatoare sau nisipul pentru exfoliere sunt alte câteva produse cunoscute încă din epoca antică. Masajul, exfolierea sau epilarea sunt proceduri cosmetice folosite de femei încă din antichitate.

Ba mai mult, cercetători contemporani vorbesc de chimia cosmeticelor în antichitate, căci vechii egipteni stăpâneau câteva noţiuni importante. Cum ar fi fabricarea parfumurilor, de pildă. Deşi cunoşteau alcoolul, nu ştiau încă să îl folosească pentru parfumuri. Însă foloseau ca excipienţi uleiuri naturale (de măsline, migdale sau susan), amestecate cu plante sau substanţe volatile provenite din flori: iris, trandafir, lavandă. Pentru fixarea substanţei foloseau răşini, iar parfumul îşi menţinea mirosul plăcut.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Produse cosmetice