Tendinte in .Ro


Oraşul Dargavs din Oseţia de Nord este denumit Oraşul Morţilor

Oraşul Dargavs din Oseţia de Nord este denumit Oraşul Morţilor

Este mult spus că Dargavs este un oraş, de vreme ce nu este altceva decât o necropolă, un loc de înmormântare al celor decedaţi. Mormintele de aici au stârnit curiozitatea cercetătorilor pentru că ele sunt de fapt nişte case din piatra, cu 2 sau 3 etaje, în care au fost depuse trupurile neînsufleţite ale localnicilor din vale. Cimitirul e localizat pe un deal, iar forma curioasă a mormintelor atrage an de an turişti şi specialişti în antropologie.

Oraşul morţilor este unul dintre cele mai originale 10 cimitire din lume, datorită vechimii cimitirului, amplasamentului şi formei mormintelor. Prima datare arheologică a acestul cimitir a fost făcută în secolul 14. Localizarea şi forma mormintelor este explicată prin dorinţa localnicilor de proteja cimitirul de acte de vandalism. Localnicii cred că locul este unul magic, de unde cei vii nu se mai pot întoarce.

Cercetătorii sunt atraşi de tehnicile de obiceiurile de înmormântare. Se spune chiar că au existat oameni, care, în timpul epidemiilor, veneau în cimitir şi aşteptau să moară pentru că nu aveau urmaşi care să îi îngroape.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti