Tendinte in .Ro


Delfinariul din Constanta va fi modernizat

Delfinariul din Constanta va fi modernizat

Vesti bune pentru copii si parinti: complexul Delfinariu Constanta va fi modernizat asa incat spectacolele cu delfini sa se desfasoare intr-o incinta mai apropiata de cerintele vremurilor noastre. Astfel, administratorii Delfinariului, mai exact ai Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta au lansat un proiect de modernizare prin care capacitatea actuala a Delfinariului, de 565 de locuri, sa fie marita cu alte 783 de locuri pentru o capacitate totala de 1.348 de spectatori. De asemenea se urmareste acoperirea incintei (in prezent bazinul si gradenele sunt acoperite cu fasii de panza) cu panouri si invelitoare vitrata care sa permita in continuare accesul luminii naturale in incinta.

Sub gradene cladirea urmeaza sa gazduiasca un spatiu public pentru vizitatori insumand 734 de metri patrati, mult mai generos decat spatiul actual ce permite doar accesul catre tribune, de asemenea vor fi amenajate spatii de expunere pentru materiale stiintifice, ce vor gazdui astfel expozitii temporare dar si permanente cu specific marin. In plus administratorii au prevazut in noua cladire care se prefigureaza prin extinderea actualei constructii si spatii comerciale pentru vanzarea de alimente si bauturi racoritoare, jucarii, suveniruri si chiar carti. Modernizarea Delfinariului urmeaza sa fie finalizata in termen de un an si jumatate de la inceperea lucrarilor, data insa care nu a fost inca stabilita.

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii a fost construit in perioada 1972-1973, fiind modernizat dupa mai bine de trei decenii, intre anii 2006 si 2007. Complexul contine Delfinariul, un Planetariu si un Observator Astronomic, o Microrezervatie si o expozitie permanenta de pasari exotice, de asemenea un parc cu arbori si aranjamente vegetale si mai multe locuri de joaca pentru copii.

Programul si tarifele valabile la Delfinariul din Constanta in sezonul estival 2013

 
Delfinariu Constanta
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti