Tendinte in .Ro


Halloween-ul este o sărbătoare păgână

Halloween-ul este o sărbătoare păgână

Halloween-ul este o sărbătoare împrumutată la noi în România din Statele Unite ale Americii, însă vechimea ei se pierde în negura timpurilor. Mai aproape de vremurile în care trăim, Halloween-ul e o sărbătoare catolică, celebrată la data de 1 noiembrie şi reprezintă ziua tuturor sfintilor, All hallowes eve.

Cu toate acestea, vechimea sărbătorii premerge catolicismului. Ea provine din Irlanda, teritoriu locuit în vechime de celţi, care sărbătoareau această zi ca ziua anului nou, când se încheia vara şi începea iarna, iar sufletele celor morţi se întorceau pe pământ sub forma unor fantome ca să îi ia pe cei vii. Ca să scape de fantome, celţii se deghizau în costume înfricoşătoare ca să sperie fantomele venite să le ia sufletele. De aici tradiţia actuală cu decoruri şi costume halloween cu fantome, lilieci sau pânze de păianjen. Un alt element obligatoriu al Halloween-ului este dovleacul sculptat cu forme înfricoşătoare. De ce dovleacul? Pentru că vechii celţi sărbătoreau pe 1 noiembrie şi ziua recoltei, iar dovlecii făceau parte din recolta celţilor.

În SUA, Halloween este a doua mare sărbătoare cu potenţial comercial, după Crăciun (vezi urari de Craciun), iar aproape 90% dintre americani îşi decorează casele în spiritul Halloween-ului.

Vezi si
Costume de Halloween
Masti de Halloween
Machiaj de Halloween
Petreceri de Halloween
Cand este Halloween?
dar si
Dovleci de Halloween
Mai multi dovleci de Halloween
Jocuri de Halloween
Imagini de Halloween
Desene de Halloween

 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti