Tendinte in .Ro


Roma a fost fondata pe mai mult de 7 coline

Roma a fost fondata pe mai mult de 7 coline

Deşi capitala Italiei este cunoscută drept oraşul celor 7 coline, dovezile arheologice au scos la iveală existenţa mai multor dealuri în perimetrul oraşului, dealuri care au dispărut în Antichitate în urma unor amenajări urbanistice de amploare.

Cele 7 coline celebre, situate la est de Tibru, râul care traversează Roma, se numesc Aventin, Palatin, Quirinal, Viminal, Celian, Esquilin si Capitoliu. Palatinul, prin tradiţie, este colina pe care tânărul Romulus a întemeiat cetatea eternă, iar Capitoliul, cea mai cunoscută colină, este cea mai mică din punct de vedere al suprafeţei. O legendă spune că atunci când galii au vrut să cucerească Roma, ei au fost opriţi pe Capitoliu de gâştele care au făcut zgomot şi au alertat soldaţii, salvând astfel oraşul.

Aproape toate cele 7 coline au monumente istorice, însă de departe Palatinul şi Capitoliul sunt cele mai importante şi mai vizitate. Palatinul este un fel de loc sacru al Romei, tocmai pentru că aici a început istoria Cetăţii Eterne, fiind locul unde Romulus a decis ridicarea zidurilor oraşului care avea apoi să influenţeze întreaga istorie a omenirii.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Roma Italia