Tendinte in .Ro


In preistorie vulpea era animal de companie

In preistorie vulpea era animal de companie

Dacă azi cei mai mulţi oameni aleg un caine sau o pisică drept animal de companie, în preistorie oamenii s-au ataşat şi de vulpi. O serie de morminte preistorice descoperite în Orientul Apropiat au scos la iveală oseminte umane şi oase de vulpe, înmormântate în acelaşi loc, ceea ce demonstrează legătura dintre om şi vulpe. Oasele datează de mai bine de 10.000 de ani.

Un mormânt din Iordania, care a fost mutat dintr-un loc în altul, cu oasele umane şi cele ale vulpii, pare să susţină această ipoteză a legăturii dintre om şi vulpe, ca animal de companie. Când au fost mutate oasele umane, au fost mutate şi cele ale vulpii, împreună cu alte obiecte care aveau ca scop ritualurile de trecere.

De ce nu a funcţionat însă pe termen lung prietenia dintre om şi vulpe? Oamenii de ştiinţă spun că s-a întâmplat din cauza faptului că vulpea e un animal timid şi greu de îmblânzit, spre deosebire de câine, care s-a adaptat rapid lângă om. Faptul e demonstrat de prietenia de secole dintre om şi câine, spre deosebire de vulpe, care nu a fost niciodată pe deplin îmblânzită, aşa cum s-a întâmplat cu câinele.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Informatii despre vulpe