Tendinte in .Ro


O sarboaica a supravietuit unei caderi de la 10.000 metri

O sarboaica a supravietuit unei caderi de la 10.000 metri

Nu si-a dorit niciodata sa intre in Cartea Recordurilor cu o astfel de performanta dat fiind contextul producerii evenimentului, supravietuirea ei a fost insa una miraculoasa si unica. Este povestea Vesnei Vulovic care in ianuarie 1972 s-a imbarcat intr-un avion ce zbura pe ruta Copenhaga – Belgrad. Avea 22 de ani si era insotitoare de bord la cursa respectiva, alaturi de ea gasindu-se ceilalti membri ai echipajului si 28 de pasageri. Explozia unei bombe amplasata intr-un bagaj din cala avionului a dus la prabusirea aeronavei si decesul tuturor celorlalti oameni aflati la bord, Vesna fiind singura supravietuitoare a caderii de la 10.160 de metri.

Viata ei a fost in pericol, sarboaica suferint fracturi la nivelul craniului, a coloanei vertebrale cu trei vertebre rupte, picioarelor ambele fracturate, fiind paralizata temporar de la brau in jos si in coma timp de 27 de zile. A trecut insa peste toate acestea si dupa o perioada de recuperare de 17 luni s-a intors la munca la aceeasi companie aviatica la care lucrase si inainte de accident, nu ca insotitoare de bord ci la o munca de birou. De asemenea nu a avut o problema sa se urce din nou la bordul avioanelor sau sa vada filme cu accidente aviatice pentru ca o alta urmare a evenimentului prin care a trecut a fost pierderea memoriei si, in lipsa amintirilor, nu a experimentat senzatii de frica odata pusa in fata avioanelor.

Vesna a fost considerata o eroina nationala, motiv pentru care oficialitatile au evitat arestarea ei in anii ’90 atunci cand sarboaica era o vehementa protestatara la adresa regimului lui Slobodan Milosevic, pentru a evita mai multe aversiuni din partea poporului, a fost insa concediata de la compania aeriana. A primit o distinctie din partea Cartii Recordurilor ca persoana care a supravietuit caderii fara parasuta de la cea mai mare altitudine, fiindu-i inmanata in cadrul unei ceremonii de chiar cantaretul Paul McCartney.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti