Tendinte in .Ro


Dieta disociata presupune alternarea alimentelor

Dieta disociata presupune alternarea alimentelor

Dieta disociată este una dintre dietele în vogă printre cei care doresc să slăbească. Cu toate acestea, ea necesită timp şi rabdare, dar permite menţinerea greutăţii obţinute. Dieta este destul de veche, fiind descoperită de la începutul anilor 1900 de americanul William Howard Hay, care a demonstrat el însuşi eficienţa ei, fiind primul care a încercat să slăbească astfel. Principiul de bază al dietei disociate este acela de a nu combina de niciun fel proteinele, carbohidraţii şi grăsimile. Dieta alternează cele 3 tipuri de alimente care pot fi mâncate câte 2, 3 sau 4 zile consecutiv, urmând ca după slăbirea kilogramelor dorite să fie schimbat stilul de viaţă în ceea ce priveşte combinarea alimentelor şi mişcarea.

Astfel, foarte cunoscută şi apreciată este dieta 3x3x3, care presupune că se va consuma numai carne slabă de pui, vită şi peşte timp de 3 zile, urmate de 3 zile cu consum numai de lactate, pentru ca în alte 3 zile să se consume doar fructe şi legume. Există însă reguli clare în ceea ce priveşte felul în care se vor pregăti alimentele: carnea poate fi fiartă sau la grătar, iar legumele de preferat crude ori la grătar sau fierte. Dieta nu exclude sportul, ba dimpotrivă, mişcarea ajută procesul de pierdere a kilogramelor, dar nici cei 2 litri de apă care trebuie băuţi zilnic. O variantă a acestei diete este şi cea zilnică, în care se vor consuma pe rând, o zi carne, o zi lactate cu conţinut scăzut de grăsime şi apoi legume şi fructe. Numărul de zile de dietă se va alege în funcţie de cât de repede vor fi date jos kilogramele în surplus.Alte variante ale dietei disociate recomandă 90 de zile de dietă.

O altă variantă a acestei diete este cea scandinavă, care combină alimentaţia cu sportul. Astfel, dieta constă în alternarea unor perioade de 3 zile: în primele 3 zile se vor cunsuma alimente fără carbohidraţi şi se va face efort fizic foarte intens, apoi 3 zile se vor cunsuma alimente bogate în carbohidraţi, iar activitatea fizică va fi moderată. Dieta aceasta este eficientă prin faptul că stimulează sinteza de glicogen prin eliminarea înmagazinărilor de glicogen din organism. Dieta se va sfârşi atunci când se va ajunge la numărul de kilograme dorite.

Cu toate că dietele sunt accesibile oriune pe internet şi în numeroase reviste sau la emisiuni TV, este recomandat ca înainte de începerea unei diete să consultaţi medicul specialist în nutriţie.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti