Tendinte in .Ro


In lume sunt doar 5 parcuri tematice Disneyland

In lume sunt doar 5 parcuri tematice Disneyland

Dacă despre prinţesele Disney aţi aflat de aici, e cazul să aflaţi și unde le puteţi găsi pe prinţese la ele acasă. În acest moment, Disney are 5 parcuri tematice în lume şi plănuieşte deschiderea a încă 2 parcuri, în Dubai şi Shanghai.

Dintre cele 5 parcuri, 2 sunt în America de Nord, ambele în Statele Unite, în California şi Florida, alte 2 în Asia, în Tokyo şi Hong Kong, iar unul în Europa, la Paris. Primul parc a fost deschis în California, la Anaheim, în 1955, iar cel mai recent, din 2005, este cel din Hong Kong. Deschiderea parcului din Paris în 1992 a fost zguduită de numeroase proteste ale societăţii care susţinea valorile naţionale franceze în detrimentul celor americane, comerciale. Ulterior, s-a dovedit că Disneyland Paris este cea mai vizitată destinaţie turistică a Europei şi a Franţei. Cel mai mare dintre parcuri este cel din Florida, unde sunt angajaţi peste 50.000 de oameni.

Parcul Disney a fost o dorinţă arzătoare a părintelui imperiului Disney, Walt Disney, care şi-a dorit dintotdeauna un loc perfect pentru părinţii care vor să îşi facă fericiti copiii. Primul parc a fost construit într-un singur an iar cel de-al doilea, în Florida, a apărut pentru că Walt Disney dorea un Disneyland și mai spaţios decât primul.
Acum, la mai bine de 60 de ani de la deschiderea primului Disneyland, parcurile tematice Disney sunt o afacere profitabilă, fiind, în acelaşi timp, un loc minunat de petrecere a timpului liber.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti