Tendinte in .Ro


Cea mai mare donatie de jucarii organizata vreodata, pentru copiii refugiati din Siria

Cea mai mare donatie de jucarii organizata vreodata, pentru copiii refugiati din Siria

Copii din patru orase arabe si trei tari diferite au participat, alaturi de organizatii neguvernamentale, corporatii si centre comerciale, la cea mai mare donatie de jucarii organizata vreodata, in urma unei sustinute campanii de informare si de solicitare de sprijin, desfasurata in prealabil in Dubai (Emiratele Arabe Unite), Muscat (capitala statului Oman), Riad si Jeddah (orase din Arabia Saudita). Donatia de jucarii, care s-a desfasurat intre lunile ianuarie si mai 2013, a fost o reusita de exceptie, strangandu-se nu mai putin de 30.000 de jucarii a caror greutate totala depaseste 20 de tone.

Jucariile au plecat, prin intermediul Semilunei Rosii, catre zecile de mii de copii sirieni aflati in taberele de refugiati de pe teritoriul Iordaniei, intr-un efort de a le alina suferinta cauzata de teroarea vesnicelor conflicte interne din Siria si razboiului care ameninta comunitatile din tara, o multime de familii preferand sa paraseasca tara si sa traiasca in tabere de refugiati pentru a nu se expune pericolelor si pune viata in pericol ramanand in Siria.

Tonele de jucarii au constat printre altele in papusi, masini de jucarie, mingi de fotbal, articole sportive si jocuri educative. Copiii care au participat la aceasta donatie de dimensiuni masive si-au dus propriile jucarii la sediile organizatiilor neguvernamentale sau in punctele de colectare din mall-urile din orasele mentionate; tot in mall-uri copiii au avut posibilitatea sa cumpere jucarii pe care le sa doneze pe loc in aceleasi puncte de colectare. O alta metoda, facilitata de un sistem online de donatii pus la punct cu aceasta ocazie, a constat in cumpararea de jucarii de la magazinele online, produsele platite fiind apoi livrate direct ONG-urilor care au strans jucariile. Pentru ca o alternativa sa se constituie in cumpararea unor jucarii virtuale, transformate in jucarii reale pentru copiii refugiati de catre comercianti.

Nota: Semiluna Rosie este echivalentul Crucii Rosii in statele cu populatie majoritar musulmana. Originea ei sta in razboiul ruso-turc dintre 1876 si 1878 cand Imperiul Otoman a utilizat o semiluna rosie pentru a semnaliza vehicule si locatii destinate ajutorarii soldatilor. Un tratat de la acea data intre cele doua armate prevedea faptul ca Rusia avea sa respecte semiluna rosie la fel cum turcii aveau sa respecte crucea rosie, un simbol deja cunoscut. Motivul adoptarii semilunei rosii de catre otomani a fost acela ca eventuala folosire a unei cruci i-ar fi afectat pe soldatii musulmani. Apoi, tot mai multe tari musulmane au adoptat acest simbol, printre ele Egipt, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Oman, Pakistan, Malaezia sau Bangladesh, in total 33 dintre cele 185 de societati nationale recunoscute in intreaga lume folosind acest simbol al semilunei rosii.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti