Tendinte in .Ro


Actorul David Manners nu a vazut niciodata filmul Dracula in care a jucat

Actorul David Manners nu a vazut niciodata filmul Dracula in care a jucat

Nascut in aprilie 1900 in Halifax (Canada), actorul David Manners a imbratisat din adolescenta o cariera de actor, favorizat fiind de mutarea familiei sale la New York cand David avea doar 7 ani. A aparut in mai multe piese de teatru puse in scena in diverse localitati din jurul New York-ului dar a avut si ocazia sa interpreteze roluri pe Broadway. Spre sfarsitul anilor ’20 ai secolului trecut Manners a traversat continentul in speranta gasirii unor oportunitati de a juca teatru si film in California, fiind descoperit de catre regizorul James Whale la o petrecere a actorilor de la Hollywood.

In primul sau an ca actor la Hollywood, David Manners a jucat in nu mai putin de 7 filme, vizibilitatea sa propulsandu-l ca favorit al rolului lui John Harker din celebrul film Dracula dupa romanul lui Bram Stoker. A fost rolul vietii sale, Dracula fiind cel mai de succes film in care a jucat. A aparut apoi in alte 30 de filme in doar 6 ani (intre 1931 si 1936), incheindu-si brusc cariera de actor din cauza ca se plictisise de film si de Hollywood despre care spunea ca e un loc fals.

A mai avut aparitii episodice pe Broadway, petrecandu-si restul vietii (a trait 98 de ani) pictand si scriind la ferma sa din California. Si, desi intre anul 1931 al aparitiei filmului Dracula si 1998, anul disparitiei sale, a primit sute de mii de scrisori de la fanii filmului Dracula, elogiindu-i prestatia, David Manners nu a vazut nici macar o data filmul in care interpretase cel mai important rol al sau, nefiind prezent la premiera filmului si nedorind sa il vada dupa lansare.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti