Tendinte in .Ro


Versurile si melodia cantecului Layla al lui Eric Clapton au fost inspirate dintr-o poveste adevarata

Versurile si melodia cantecului Layla al lui Eric Clapton au fost inspirate dintr-o poveste adevarata

Povestea provine tocmai din Persia secolului al 12-lea si este a tanarului Qays ibn al-Mulawwah care, desi indragostit nebuneste de printesa Layla, nu s-a putut casatori cu aceasta din cauza califului care a decis soarta fetei sale maritand-o cu altcineva. Tanarul innebuneste de durere fiind lipsit pentru tot restul vietii de iubirea ochilor sai. Povestea spusa lui Eric Clapton de catre un prieten care tocmai se convertea la islamism l-a atins pe artist, acesta traind el insusi o dragoste imposibila: era indragostit de sotia prietenului sau George Harrison (Beatles).

A rezultat cantecul Layla, inclus pe albumul “Layla and Other Assorted Love Songs” realizat in 1970. Chiar daca initial cantecul nu prea a avut succes, Layla a castigat in timp inimile ascultatorilor din intreaga lume, fiind plasat, in 2004, pe locul 24 in clasamentul celor mai frumoase 500 de cantece din istoria muzicii iar versiunea acustica a cantecului a castigat in 1993 premiul Grammy pentru cel mai bun cantec rock. (Vezi si cand a fost inventata muzica rock)

Din fericire pentru Eric Clapton viata secolului 20 a fost mai simpla decat cea stricta din Persia. (Stiai ca pijamalele isi au originea in Persia?) Pattie Boyd, sotia lui George Harrison, a divortat de acesta si s-a maritat cu Eric Clapton, mariajul durand insa doar 10 ani. Cantecul ramane insa in istorie.
 
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Eric Clapton Layla