Tendinte in .Ro


Regele Eurytus si-a pierdut fiica la un concurs de tir cu arcul

Regele Eurytus si-a pierdut fiica la un concurs de tir cu arcul

Istoria lui Eurytus se confunda cu cea a orasului antic grecesc Oechalia, oras situat odinioara in zona cunoscuta acum drept provincia Tesalia din peninsula Balcanica. Rege al Oechaliei, Eurytus s-a casatorit cu Antiope avand impreuna nu mai putin de sapte copii: Iphitus, Clytius, Toxeus, Deioneus, Molion, Didaeon si mai ales frumoasa Iola.

Regele avea origini deosebite, bunicul sau fiind nimeni altul decat zeul Apollo, ocrotitorul arcasilor, chiar de la acesta Eurytus invatand tainele trasului cu arcul. S-a dovedit a fi un arcas atat de bun incat se spune ca la randul sau, Eurytus l-a invatat pe insusi Hercule sa manuiasca arcul si sagetile.

Indemanarea ca arcas l-a facut pe regele Eurytus sa organizeze concursuri de tir cu arcul intocmai cum mii de ani mai tarziu la curtile regale europene erau organizate turniruri la care participau cavalerii vremii. Eurytus nu avea rival drept pentru care regele a devenit atat de mandru incat la unul dintre concursuri a promis mana fiicei sale Iola celui care l-ar fi invins pe rege.

Din nefericire pentru regele Eurytus, Hercule a castigat concursul cu pricina dar regele, pus in fata situatiei neasteptate, si-a schimbat hotararea si a refuzat sa-si indeplineasca promisiunea. Hercule, furios, a parasit cetatea lui Eurytus dar numai pentru o perioada pentru ca, intors la Oechalia cu propria armata, Hercule s-a razbunat distrugand orasul si ucigandu-i pe rege si pe fiii sai. In ceea ce o priveste pe printesa Iola, Hercule i-a crutat viata, fagaduind-o unuia dintre tovarasii sai de arme, Hilos.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti