Tendinte in .Ro


Familia cu 12 baieti si nicio fata

Familia cu 12 baieti si nicio fata

Cu siguranta batranul Dempsey poate sta linistit, continuitatea numelui familiei sale este asigurata pentru cel putin cateva generatii de acum incolo. Irlandezii Michael si Maureen Dempsey au dat nastere primului lor copil in 1949 cand cei doi proaspat casatoriti aveau 21, respectiv 22 de ani. Intre timp primul lor copil, Francis, a implinit 64 de ani si a fost urmat de nu mai putin de alti 11 baieti, nicio fata neintrerupand sirul celor 12 copii.
 
Au urmat Michael (63 de ani), Brendan (62), Sean (61), Noel (60), Martin (59), Dermot (58), David (57) si Pauric (55). Practic mama lor a petrecut primii sai 10 ani de casnicie intr-o continua sarcina. O pauza binemeritata de sapte ani a fost urmata de aparitia altor baieti: Niall (48), Loman (46) si ultimul, Ronan (38 de ani).

Cei 14 membri ai familiei au trait inghesuiti in trei dormitoare ale casei parintesti, cate 3 copii in fiecare pat. Interesant era si faptul ca nicio camera nu era suficient de mare incat sa-i adaposteasca pe toti odata. Masa era servita in doua randuri, mai intai parintii si cei 5 frati mai mari apoi ceilalti copii in seria a doua. Dincolo de inerentele tensiuni dintre caracterele celor 12 baieti numarul lor mare i-a si apropiat si i-a oprit de la a declansa razboaie intre ei, mai ales de teama ca vreunul dintre fratii mai mari sa nu intervina cu forta in disputele celor mai mici. Lucrul in echipa a fost cultivat in familia Dempsey si nu doar in interiorul familiei ci si in activitatile extra-gospodaresti, la un moment dat sase dintre frati ajungand sa joace in acelasi timp in echipa de fotbal a orasului.

In ciuda varstelor lor inaintate de-acum, familia a ramas unita iar 10 dintre baieti locuiesc pe o raza de 25 de kilometri departare de casa parinteasca. Mai mult, familia se reuneste cu sfintenie in fiecare an. Din pacate pentru ei familia Dempsey nu a avut loc in Cartea Recordurilor, fiind depasiti de o familie dintr-un trib din Africa. In Irlanda insa familia celor 12 baieti nu are seaman.
 
Familia Dempsey

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti