Tendinte in .Ro


964 de masini Ferrari au format cea mai mare parada auto mono-brand

964 de masini Ferrari au format cea mai mare parada auto mono-brand

Este putin probabil ca viitorul apropiat sa marcheze o parada inca mai mare decat cea din septembrie 2012 pentru ca performanta organizatorilor a numarat nu mai putin de 964 de exemplare de masini Ferrari stranse pe circuitul Silverstone din Marea Britanie. Precedentele performante erau de 385 de masini Ferrari pe acelasi circuit de la Silverstone in 2007, pentru ca in 2008 pe circuitul Fuji Speedway din Japonia sa participe la parada 490 de masini.
 
Ferraristii din Europa au fost provocati sa participe la acest eveniment organizat de brandul italian de masini in colaborare cu Clubul posesorilor de masini Ferrari din Marea Britanie (Ferrari Owners’ Club GB), club infiintat, atentie, in 1967! Iar rezultatele provocarii au fost pe masura: 964 de masini Ferrari s-au insiruit pe circuitul Silverstone, ajungandu-se ca la un moment dat cand toate masinile erau in miscare pe pista circuitului distanta dintre masina din fruntea paradei si ultima masina din coloana sa fie de mai putin de 250 de metri, masinile acoperind astfel intreaga lungime de 5,9 kilometri a circuitului. In fruntea coloanei de masini s-a aflat pilotul brazilian de Formula 1 Felipe Massa intr-un Ferrari 458 Spider.

Parada a avut si un scop filantropic, producatorul italian de automobile donand fundatiei de ajutorare a lucratorilor in industria auto din Marea Britanie cate 5 lire pentru fiecare masina participanta la parada. Evenimentul a fost continuat cu o competitie de traditie – Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe si cu testarea de catre participanti a doua prototipuri de masina: Ferrari FXX si Ferrari 599XX ca si a modelului de Formula 1 Ferrari F60. Ferrari FXX de exemplu costa 1,8 milioane de dolari iar cumparatorii pot conduce aceasta masina doar pe circuite si in zile aprobate de catre Ferrari, modelul continand unele dintre cele mai performante tehnologii utilizate in Formula 1.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti