Tendinte in .Ro


Cel mai lung meci de fotbal in sala

Cel mai lung meci de fotbal in sala

Cat v-ati astepta sa dureze un meci de fotbal in sala? Pana fluiera arbitrul daca e un meci organizat in cadrul unei competitii. Sau pana se termina intervalul de timp cat este inchiriat terenul. Ori sala dupa caz. Cativa irlandezi temerari si-au propus sa joace insa mai mult. Mult mai mult. Atat de mult incat sa doboare recordul oficial de 43 de ore al celui mai lung meci de fotbal in sala. Chiar si pe cel neoficial, care s-ar fi situat la 52 de ore, pretins de alti indrazneti dar niciodata verificat. Dar mai ales atat timp cat avea sa fie nevoie pentru ca organizatorii sa stranga 20.000 de euro ce urmau sa ajunga la trei asociatii umanitare.

Si s-au pus pe jucat. Este vorba de doua echipe formate din jucatori angajati ai filialei din Irlanda a companiei Sodexo. Scopul fiind mai putin performanta personala cat dorinta de a strange 20.000 de euro pentru trei fundatii active in masuri de combatere a foametei si saraciei si sustinute de Sodexo. Si au jucat pe bune, competitivitatea echipelor fiind o conditie de baza impusa de Cartea Recordurilor pentru ca meciul sa fie recunoscut si astfel prin publicitatea de care ar fi beneficiat sa poata strange fondurile propuse.

Ritmul a fost foarte ridicat in primele 4-5 ore, dupa care a trebuit sa domolim un pic jocul. Era vineri dupa-amiaza cand ne-am dat seama ca mai avem de jucat 48 de ore ca sa ne atingem obiectivul. Prima noapte a fost cea mai ciudata, gandindu-ne ca toti ai nostri sunt in paturi si dorm pe cand noi jucam fotbal. Urmatoarele 20 de ore au fost cele mai grele caci majoritatea dintre noi ne-am resimtit iar doi dintre echipieri au trebuit sa paraseasca meciul din cauza unor accidentari, dandu-ne seama ca restul de 14 cati ramasesem trebuie sa ii suplinim si pe acestia. Apoi meciul s-a mai animat mai ales ca sambata si duminica au aparut suporterii si donatorii iar acestia ne-au dat o gura buna de oxigen. Caci era destul de greu sa mai joci la nivel inalt cand vezi ca afara sunt orele diminetii iar tu joci fotbal de mai bine de 40 de ore, dar aceasta a fost o conditie impusa si ne-am respectat conditia. Ultima ora am jucat-o de parca ar fi fost prima. Si dupa ce s-a terminat, toata lumea din tribune a invadat terenul de joc” declara dupa meci unul dintre capitani si organizatori in acelasi timp. Fluierul final s-a auzit dupa fix 53 de ore de joc, adica la mai bine de doua zile de la startul meciului desfasurat intre 21 si 23 iunie 2013. Timp in care cele doua echipe au marcat aproape 1.300 de goluri, scorul final fiind unul neverosimil: 695-601.

La acest meci de fotbal in sala au asistat si au donat bani cauzei sustinute de jucatori nu doar familiile acestora care le-au adus hrana, lichide si sustinere, dar si cateva mii de spectatori din Port Laoise, orasul in care s-a disputat acest meci precum si angajati ai companiei veniti din intreaga tara ca sa contribuie la acest efort colectiv. De-a lungul celor 53 de ore de joc efectiv s-au strans nu mai putin de 18.000 de euro, ultimele doua mii ramanand a fi donate dupa terminarea meciului cand performanta lor a facut inconjurul tarii prin intermediul presei, atragand atentia asupra evenimentului desfasurat si astfel participarea unor noi donatori.
 
Vezi si…

 • Faze tari din fotbal
 • Faze comice din fotbal
 • Perle fotbalisti
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti  
  Tag

  Fotbal in sala