Tendinte in .Ro


Cea mai penibila simulare din istoria fotbalului: s-a prefacut ca a murit

Cea mai penibila simulare din istoria fotbalului: s-a prefacut ca a murit

Eroul negativ al fotbalului este un norvegian, Harald Aabrekk, destul de cunoscut in lumea fotbalului din peninsula scandinava pentru ca la un moment dat a facut parte din echipa de antrenori a nationalei Norvegiei (1999-2000). Dupa ce si-a petrecut intreaga cariera de jucator (1974-1982) la echipa Sogndal Fotball din orasul Sogndal, a urmat o cariera de antrenor la aceeasi formatie, intamplarea ce l-a facut celebru petrecandu-se cand el se afla in aceasta din urma postura, de antrenor.
 
In 1995, in timpul unui meci dintre echipa sa si adversarii de la FK Bodø/Glimt, Harald Aabrekk a fost imbrancit de catre fizioterapeutul echipei adverse intr-un moment de tensiune al meciului. Cazut la pamant, Aabrekk a ramas in mod voluntar nemiscat chiar si dupa interventia medicului echipei si a echipajului de pe ambulanta aflata la stadion, motiv pentru care a fost dus cu salvarea la spital chiar daca nu patise nimic.

Intr-un interviu acordat ulterior unui ziar norvegian Aabrekk si-a cerut scuze pentru comportamentul sau ce a dus la intreruperea meciului declarand printre altele: “.. am simtit ca am stat intins pe pamant un pic cam prea mult dar nu mi-a pasat sa ma ridic asa ca am ramas acolo. Stateam intins si ma gandeam: Ce se intampla? Nu a fost ceva planificat si cu siguranta nu a fost o chestie prea desteapta din partea mea. As prefera sa o numesc o intrerupere a luciditatii.”

Aceasta intamplare nu i-a afectat cariera de antrenor, Harald Aabrekk ajungand ulterior sa lucreze pentru Federatia Norvegiana de Fotbal ca antrenor secund la nationala sub 21 de ani si mai tarziu, inaintea Campionatului European de Fotbal din 2000, ca antrenor secund al echipei nationale a Norvegiei.
 

 
Vezi si…

 • Faze tari din fotbal
 • Faze comice din fotbal
 • Perle fotbalisti
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti  
  Tag

  Fotbal manager