Tendinte in .Ro


Fructele goji au mai multa vitamina C decat citricele

Fructele goji au mai multa vitamina C decat citricele

Fructele de goji sunt unele dintre fructele-vedetă ale momentului. Cunoscute de secole de călugării tibetani, ele sunt acum de ajutor persoanelor din lumea întreagă care îşi doresc o cură revitalizantă şi energizantă. În engleză, goji poartă numele de wolfberry, adică boabele lupului. Numele este unul născut cel mai probabil dintr-o confuzie, deoarece latinescul “lycium” din numele plantei a fost confundat cu termenul grecesc “lycos” care înseamnă lup. Originare din China, din zona munţilor Himalaya, fructele goji sunt întrudite cu plante din familia Solanaceae, deci cu cartoful, roşiile şi tutunul.

Goji creşte într-un arbust peren iar fructele sale sunt mici, cu o formă alungită de 1-2 centrimentri, au culoarea roşie şi un gust dulce-acrişor. Arbuştii de Lycium barbarum sau cei de Lycium chinese, cele două specii de goji, trăiesc în zone nepoluate din munţii Himalaya deci goji sunt niste fructe organice. Ele se găsesc pe pieţele occidentale sub formă de fructe uscate.

În China fructele goji se gătesc cu orez sau in supe tonice alături de carne de pui sau de porc ori legume. Ele pot fi preparate ca ceai sau suc natural însă există şi vin sau bere din goji. Există piure de goji, ulei din minusculele seminţe de goji sau iaurt cu fructe goji. Săpunuri, creme şi alte cosmetice întregesc lista produselor de larg consum care conţin goji.

Fructele goji sunt o minune a naturii deorecere conţin numeroşi fitonutrienţi, vitamine şi au un puternic efect antioxidant. Aminoacizi, 6 vitamine printre care vitamina C mai multă decât conţine aceeaşi cantitate de portocale, caroteni mai mulţi decât morcovii (7 mg la suta de grame de fructe uscate), dar şi calciu, fier la fel cât o friptură în sânge sau zinc, atât de necesar pentru sănătatea unghiilor şi a părului.

În Statele Unite unde fructul a devenit popular pentru că celebrităţi ca Madonna i-au lăudat efectele benefice, goji a fost numit şi “fructul Viagra” sau “distrugătorul de celulită”. Beneficiile lui sunt numeroase: conţinând betacaroten ajută vederea şi protejează pielea de arsurile solare, protejează ficatul, creşte activitatea metabolică şi stimulează astfel pierderea surplusului de kilograme, imunizează organismul, îmbunătăţeşte viaţa sexuală iar antioxidanţii previn cancerul. Toate acestea înseamnă creşterea longevităţii.

Costul pe suta de grame de produs e de aproximativ 3 euro, iar în România poate fi găsit în magazinele online sau în shop-uri specializate de tip plafar.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti