Tendinte in .Ro


Furnicile-soldat marsaluiesc 100 metri intr-o singura noapte

Furnicile-soldat marsaluiesc 100 metri intr-o singura noapte

Furnicile-soldat marsaluiesc 100 metri intr-o noapte, o distanta imensa comparand cu dimensiunile lor dar mai ales considerand ca in acest mars o mare parte dintre ele cara larvele si reginele familiei. Odata ajunse la locul de popas construiesc un cuib provizoriu din propriile corpuri, adapostind in mijlocul acestuia reginele si oualele. In noaptea urmatoare marsul continua, ca si in urmatoarele doua saptamani.

Dupa acest super-mars furnicile-soldat isi stabilesc cartierul general intr-o zona cu hrana si punand bazele unui cuib solid. Urmatoarele saptamani sunt dedicate hranirii intensive, furnicile pustiind zona inconjuratoare pe o raza chiar si de 1 kilometru, acoperind, rupand in bucati si apoi ducand acasa frunze, lacuste, omizi, larvele viespilor din cuiburi aflate in inaltul copacilor si chiar si scorpioni, practic orice vietate suficient de lenta sau de adormita incat sa se lase cuprinsa de furnicile-soldat. Nicio vietate nu este iertata, dimensiunea prazii nu conteaza pentru furnicile-soldat pentru ca acestea sunt.. oarbe.

Dupa ce elimina orice forma de hrana din zona respectiva furnicile-soldat pornesc din nou in mars spre un nou loc care sa le asigure existenta.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Curiozitati despre furnici