Tendinte in .Ro


Fusta creion a fost creata de Christian Dior la sfarsitul anilor 40

Fusta creion a fost creata de Christian Dior la sfarsitul anilor 40

Fusta creion este acea fusta stramta, cu taietura dreapta si ingusta, pana la genunchi, numita dupa forma ei lunga si subtire precum a unui creion. Poate fi purtata atat separat cat si parte a unui costum dar cu atentie: din cauza faptului ca este stramta cat talia, restrictioneaza circulatia celei care o poarta. Motiv pentru care unele dintre ele au o fanta in partea din spate pentru a face mersul mai lejer. Se asorteaza cu tocuri inalte, ciorapi sau dresuri lucioase.
 
Cel care a popularizat acest tip de fusta a fost Christian Dior la sfarsitul anilor 40, celebrul designer de moda francez definind fusta la vremea aceea folosind termenul de H-line pentru a o deosebi de fustele largi pe care le numise A-line.

Aparitia acestei fuste a mai avut o cauza, anume rationalizarea materiilor prime dupa cel de-al doilea razboi mondial care, impreuna cu climatul economic auster, a dus la cresterea costurilor cu materia prima. Fusta creion a fost astfel o solutie pentru utilizarea unei cantitati mai mici de material pentru acelasi numar de fuste create.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Christian Dior