Tendinte in .Ro


Tradiţia gheişelor a început cu bărbaţii-gheişă

Tradiţia gheişelor a început cu bărbaţii-gheişă

Aceşti bărbaţi se numeau “hōkan” şi aveau acelaşi rol ca şi femeile gheişă, care au devenit foarte populare în secolele 18 si 19. Pentru că cererea de gheişe femei a depăşit cerea pentru bărbaţi, iar îndemânarea femeilor era superioară, gheişele bărbaţi au dispărut.

Gheisa, în accepţiune corectă, înseamnă artist. În istorie, gheişele au fost confundate cu prostituatele japoneze, însă, prin definiţie, gheişele sunt femei – artist, care stăpânesc arta conversatiei, pictura, muzica, diverse meşteşuguri tradiţionale sau arta servirii ceaiului. Gheişele sunt considerate în înalta societate japoneză adevărate păstrătoare ale tradiţiei japoneze, pe lângă sensibilitatea şi delicateţea de care dau dovadă. Pentru ca o fată să devină gheişă, ea trece prin nenumărate etape de învăţare, timp de mai mulţi ani, în casele speciale numite “okiya”. Ca să iasă la un eveniment, o gheişă trebuie să îşi pregătească hainele, machiajul şi coafura timp de câteva ore, după reguli foarte stricte.

Dacă prostituţia este ceva de la sine definit, cunoaşterea unei gheişe adevărate nu înseamnă plăcere sexuală, ci o seducţie bazată pe reguli stricte, artistice. Gheişa îşi întemeiază comportamentul pe ascultare şi pe împărtăşirea artelor japoneze.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Gheisa