Tendinte in .Ro


Arabii vor sa amenajeze o Gradina a Miracolelor in Dubai

Arabii vor sa amenajeze o Gradina a Miracolelor in Dubai

Binecunoscuti pentru proiectele lor ametitoare de constructii, arabii vor acum sa recreeze si natura, nu doar sa scoata insule din ocean sau sa inalte constructii pana la cer. Cel mai nou plan al lor este in curs de realizare si consta in crearea unui spatiu vast de divertisment in aer liber, programat sa se deschida publicului in martie 2014. Vast pentru ca suprafata Dubai Safari, caci acesta este numele proiectului, este de 72.000 de metri patrati. In aer liber este insa cumva impropriu spus pentru ca administratorii si-ar dori ca mare parte a acestei suprafete sa se gaseasca totusi sub o cupola imensa de sticla pentru a permite utilizarea parcului in tot timpul anului, chiar si atunci cand temperaturile afara sunt prea mari pentru a fi suportabile de catre om.

Daca includerea in Dubai Safari a unui parc de distratii, a unui teren de golf si a numeroase magazine de suveniruri si restaurante “in natura” sunt destul de normale, mai putin obisnuita este amenajarea unei Gradini a Miracolelor in acest proiect. Gradina Miracolelor va cuprinde un parc plin de flori in care atractiile majore vor fi mozaicurile, desenele si modelele create din flori, un zid lung de 800 de metri si inalt de trei metri acoperit de flori precum si o piramida de 10 metri inaltime si o baza de 144 de metri patrati, de asemenea acoperita de flori.

Dezvoltatorii nu se opresc insa aici. Senzatia parcului o va constitui o sectiune din Gradina Miracolelor, numita Gradina Fluturilor (Butterfly Garden), o gradina in care vor trai si vor zbura fluturi adevarati pe care arabii intentioneaza sa ii importe din alte tari si sa ii ajute sa isi gaseasca in gradina lor o noua casa si un nou ecosistem. De unde si necesitatea de a proteja plantele si fluturii de caldura specifica din Dubai prin acoperirea complexului cu o cupola de sticla.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti