Tendinte in .Ro


Grande Halle de la Villette a fost pana nu demult un.. abator

Grande Halle de la Villette a fost pana nu demult un.. abator

Nu toata lumea merge la Paris ca sa se plimbe. Unii dintre noi, la costum si cravata, ajung la Paris si in arondismentul 19 in particular pentru targuri comerciale, intalniri de afaceri si alte de genul acesta. Prilej cu care am aflat despre minunata constructie din Parc de la Villette (unul dintre cele mai mari parcuri din Paris) ca pe vremuri a servit drept.. abator, aceasta zona a orasului fiind intre 1867 si 1979 una dedicata industriasilor din aria prelucrarii carnurilor.
 
Pare incredibil dat fiind aspectul actual al locurilor. Cele 55 de hectare ce gazduiau abatoare si piete de desfacere a produselor de provenienta animala au fost dezafectate si redate orasului, doar Grande halle de la Villette ramanand in picioare si fiind restaurata. Acum Grande Halle este o minunatie din sticla, inclusiv o parte din acoperis fiind transparent, ce acopera o suprafata de 20.000 de metri patrati ce se poate constitui si intr-un obiectiv turistic daca ajungeti in zona.

Cladirea actuala serveste drept loc pentru organizarea de targuri si expozitii in timp ce zona adiacenta, plina de verdeata este locul in care sunt rulate filme de cinema in aer liber ori au loc concerte si festivaluri de muzica si teatru. Alaturi se gasesc si filarmonica din Paris in cadrul Cité de la Musique si Cité des Sciences et de l’Industrie cu expozitiile si muzeele aferente.
 

Te invitam sa vezi si alte imagini din Paris.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Obiective turistice Paris