Tendinte in .Ro


GTA 5 este cel mai scump joc realizat vreodata

GTA 5 este cel mai scump joc realizat vreodata

Unul dintre cele mai asteptate jocuri din lume, Grand Theft Auto 5 va fi cel mai probabil un nou hit care se va adauga panopliei de succese ale companiei scotiene Rockstar North, companie ce face parte din grupul international de firme Rockstar Games. Grupul Rockstar Games este binecunoscut impatimitilor jocurilor video datorita unor titluri precum Grand Theft Auto, Max Payne, L.A. Noire, Manhunt, Red Dead sau Lemmings, realizate de diverse companii ce fac parte din grup, dintre catre GTA-ul si Lemmings apartinand dezvoltatorilor aflati sub umbrela Rockstar North.

GTA 5 vine dupa o perioada de “seceta” de patru ani, precedentele titluri ale seriei fiind lansate tocmai in 2009. Perioada este insa una normala din punct de vedere comercial, compania neavand niciun interes sa canibalizeze versiunile precedente ale jocului prin lansarea uneia noi, atata timp cat cele vechi se bucura in continuare de succes iar nivelul vanzarilor se situeaza inca peste asteptarile companiei. De asemenea, GTA 5 este al 15 joc din serie de la lansarea acesteia, in 1997. Iata lista completa a titlurilor seriei, apoi iata mai multe informatii despre GTA 5 si despre industria jocurilor video:

1997 Grand Theft Auto
1999 Grand Theft Auto: London, 1969
Grand Theft Auto: London, 1961
Grand Theft Auto 2
2001 Grand Theft Auto 3
2002 Grand Theft Auto: Vice City
2004 Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto Advance
2005 Grand Theft Auto: Liberty City Stories
2006 Grand Theft Auto: Vice City Stories
2008 Grand Theft Auto 4
2009 Grand Theft Auto: The Lost and the Damned
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
2013 Grand Theft Auto 5

 
Grand Theft Auto 5, lansat oficial in ziua de 17 septembrie 2013 si pregatit pentru inceput doar pentru consolele PlayStation 3 si Xbox 360 (urmand probabil si lansari pentru PC-uri dotate cu sisteme de operare Windows si poate si pentru Mac OS), este cel mai scump joc realizat vreodata, bugetul necesar dezvoltarii sale situandu-se la nu mai putin de 266 de milioane de dolari. O valoare imensa daca ne raportam la fostele valori maxime, situate in jurul a 100 de milioane de dolari si necesare dezvoltarii unor jocuri precum GTA 4, Red Dead Redemption sau Disney Infinity, titluri dezvoltate tot de companii din grupul Rockstar Games. Un singur joc s-ar mai putea compara cu GTA 5, anume Star Wars: The Old Republic dezvoltat de firma BioWare din grupul Electronic Arts, al carui cost total, de aproape 200 de milioane de dolari s-a intins insa pe o perioada de 6 ani de zile.

Ca si in cazul filmelor de cinema, investitiile masive in dezvoltarea jocurilor video se amortizeaza repede. Un exemplu in acest sens, jocul Call of Duty: Black Ops II, lansat in noiembrie 2012, a avut incasari de nu mai putin de 500 de milioane de dolari doar in ziua lansarii, 800 de milioane de dolari in primele 5 zile si peste 1 miliard de dolari in primele 15 zile de la data lansarii. Asteptarile reprezentantilor Rockstar vis-a-vis de jocul GTA 5 sunt de a inregistra vanzari de peste un miliard de dolari in cele 3 luni si jumatate ramase din anul 2013, valoarea totala a intregii piete globale a jocurilor video fiind estimata la aproximativ 70 de miliarde de dolari. (update: Cineva la departamentul de strategie vanzari s-a inselat destul de tare in ceea ce priveste rezultatele asteptate. GTA 5 a inregistrat vanzari de un miliard de dolari in doar 3 zile(!) de la lansare, devenind jocul care s-a vandut cel mai rapid in intreaga istorie a jocurilor video.)

GTA 5 aduce nu un singur personaj principal precum alte titluri ale seriei, ci trei personaje diferite in pielea carora jucatorii pot intra si distra in universurile create in Los Santos si Blain County si unde are loc actiunea jocului. In ciuda celor doua nume aparent restrictive, oficialii companiei au declarat ca jocul aduce cu sine cea mai mare harta de tip open-world, accesibila inca de la inceput, ceea ce inseamna multe ore, foarte multe ore pentru parcurgerea tuturor posibilitatilor oferite de joc.

GTA 5
 

  Cumpara
Grand Theft Auto 5
pentru Playstation 3GTA 5
  Cumpara
Grand Theft Auto 5
pentru Xbox 360GTA 5
 

 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti