Tendinte in .Ro


Insemnul Hollywood a servit initial drept reclama pentru un cartier rezidential

Insemnul Hollywood a servit initial drept reclama pentru un cartier rezidential

Noi il stim drept HOLLYWOOD dar acest marcaj emblematic provine din eliminarea a patru litere din denumirea construita initial pe acest deal si care era de fapt HOLLYWOODLAND. Un intreprinzator american, Hobart Johnstone Whitley, folosise un astfel de semn foarte vizibil pentru a face reclama locuintelor construite de el in complexul rezidential Whitley Heights, situat intre bulevardele Highland Avenue si Vine Avenue si i-a sugerat unui bun prieten al sau, Harry Chandler, proprietar al ziarului Los Angeles Times si implicat intr-un sindicat al proprietarilor de terenuri din California, sa foloseasca un marcaj similar pentru a face reclama unui alt complex rezidential, Hollywoodland, situat pe dealurile de deasupra cartierului Hollywood.

Propunerea a fost pusa in practica, in 1923 aparand in peisaj cele 13 litere ale HOLLYWOODLAND. La vremea respectiva dezvoltatorii imobiliari au considerat ca semnul va fi afisat acolo pentru un an si jumatate, cat le-ar fi luat sa vanda locuintele construite dar, dupa terminarea tranzactiilor, nu s-au mai obosit sa dea jos reclama. (vezi exemple de sloganuri)

Aceasta a ramas de deal si nici autoritatile nu s-au inghesuit sa o darame din cauza costurilor. Cum timpul a trecut iar industria cinematografica americana a intrat in perioada sa de glorie (de la sfarsitul anilor ’20 pana la inceputul anilor ’60, perioada numita si Golden Age of Hollywood), Camera de Comert din Hollywood a semnat in 1949 un contract cu Primaria orasului Los Angeles pentru preluarea semnului, mai putin a ultimelor 4 litere care au fost eliminate pentru a face o referire clara la Hollywood-ul cinematografic si nu la complexul rezidential Hollywoodland. Asa s-a nascut celebra emblema ale carei dimensiuni actuale sunt de 13,7 metri inaltime(!) si 106,7 metri lungime.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti