Tendinte in .Ro


Hubble Ultra-Deep Field este o imagine ce contine aproximativ 10.000 galaxii

Hubble Ultra-Deep Field este o imagine ce contine aproximativ 10.000 galaxii

Si desi contine aproximativ 10.000 galaxii, imaginea de mare rezolutie denumita Hubble Ultra-Deep Field abia acopera 13 milionimi din intreaga suprafata a cerului. Sau a 10-a parte din diametrul unei Luni pline vazuta de pe Pamant. Fotografia este si una a timpului pentru ca in ea se regasesc semnale de lumina datand de acum 13 miliarde de ani.

Telescopul Hubble a avut ceva de munca pentru realizarea ei: mai intai a fost aleasa portiunea de pe cer cea mai favorabila, una care sa aiba un numar cat mai redus de stele, care sa nu lumineze prea tare imaginea si care sa permita astfel observarea corpurilor mai mici si mai departate in intunericul spatiului. Apoi Hubble a capturat imagini in doua etape: prima intre 23 septembrie si 28 octombrie 2003, a doua intre 4 decembrie 2003 si 15 ianuarie 2004. In total au fost efectuate 800 de fotografii ale spatiului, fiecare expunere fiind de 1200 secunde pentru a capta toata lumina posibila.

Imaginile au fost prelucrate apoi de catre Anton Koekemoer, cercetator la Institutul de Stiinte Spatiale din Baltimore (SUA), acesta compunandu-le intr-o imagine completa a portiunii din spatiu studiata. Scriam mai sus ca fotografia cuprinde doar 13 milionimi din suprafata cerului? Timpul necesar telescopului spatial Hubble sa fotografieze intreaga suprafata a cerului la aceeasi sensibilitate si adancime ar fi de.. 1 milion de ani. Asa incat pentru moment cercetatorii trebuie sa se multumeasca cu Hubble Ultra-Deep Field pentru a studia istoria Universului.
 

Hubble Ultra-Deep Field

Hubble Ultra-Deep Field, click pe imagine pt zoom


 
Iata la urmatorul link cum arata telescopul Hubble.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Telescopul Hubble