Tendinte in .Ro


Iulius Cezar isi ascundea chelia sub cununa de lauri

Iulius Cezar isi ascundea chelia sub cununa de lauri

Un nume mare in istoria Romei, nesustinut insa de o infatisare pe masura: Iulius Cezar avea o chelie care il complexa in ciuda reusitelor sale militare si politice care il urcasera in ierarhia Romei si care ar fi trebuit sa-i ofere o suficienta doza de incredere in propria persoana. Asa incat a incercat sa o ascunda in toate felurile posibile.

Serviciul militar satisfacut in Asia Mica pe cand era doar un soldat in multimea de alti tineri trimisi de Roma la asedierea unor cetati razvratite in fata romanilor l-a pus in situatii dificile in care a dat dovada de atat de mult curaj incat a fost rasplatit cu distinctia Corona Civica – Coroana de ghinda, una dintre cele mai inalte distinctii ce puteau fi acordate militarilor fara rang de comandant. Coroana pe care avea sa o poarte ori de cate ori avea ocazia la intalnirile publice de la Roma.

A fost apoi avocat, talentul sau oratoric si determinarea in condamnarea guvernatorilor acuzati de coruptie si inselaciune aducandu-i faima in randul conducatorilor de atunci si permitandu-i sa avanseze rapid pe treptele politicii, fiind numit rand pe rand chestor, magistrat, guvernator si consul, la 40 de ani detinand cel mai inalt post din Roma. Printre onorurile primite de catre Iulius Cezar pentru succesele sale, mai ales cele militare pe plan extern, s-au numarat titlul de “imperator”, dreptul de a folosi roba de un rosu inchis specifica regilor Romei si cununa de lauri. Aceasta din urma a fost bine primita de catre Cezar, dandu-i acestuia posibilitatea sa-si acopere chelia despre care considera ca nu-i face onoare, noul imperator avand s-o poarte pentru tot restul vietii sale, atat in cursul activitatilor din cadru privat cat mai ales cele publice.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti