Tendinte in .Ro


Jean Negulesco are o stea pe Hollywood Walk of Fame

Jean Negulesco are o stea pe Hollywood Walk of Fame

Nascut la 26 februarie 1900, in Craiova, Ioan Negulescu a fost pictor, scenarist, regizor si producator de film. Talentat, Negulescu a facut in tinerete schite si picturi, una dintre realizari, un portret al lui George Enescu, determinandu-l pe compozitor sa-l cumpere iar pe Negulescu sa decida sa devina pictor. Trimis de parinti la Paris ca sa studieze economie, tanarul neglijeaza acest domeniu si se dedica picturii, cunoscandu-i astfel pe artisti stabiliti la Paris precum Constantin Brancusi si Amedeo Modigliani.

Dupa o perioada in care a trait si pictat in sudul Frantei, Ioan Negulescu se casatoreste in 1927 cu o americanca si se muta la New York unde expune lucrarile sale intr-o expozitie personala de pictura. Dupa doar 2 ani divorteaza si se muta in California unde ia contact cu Hollywood-ul. Scrie scenarii pe care le semneaza Jean Negulesco si lucreaza ca asistent de regie la filmele “Captain Blood” şi “A Farewell To Arms” (dupa “Adio arme” al lui Ernest Hemingway).

Este cooptat de catre Paramount Pictures pentru care lucreaza ca scenarist, director adjunct si regizor. Primul lung-metraj realizat din scaunul de regizor a fost Femeia din Singapore, in 1944; succesul insa il cunoaste cu Masca lui Dimitrios in 1947. Jane Wyman, interpreta filmului sau din 1948 (Johnny Belinda) primeste Oscarul pentru cea mai buna actrita iar in 1953 lucreaza cu Marilyn Monroe in Cum sa te casatoresti cu un milionar.

A regizat in total 34 de filme (inclusiv varianta din 1953 a Titanic-ului). A fost onorat de Hollywood cu o stea pe Walk of Fame – Bulevardul celebritatilor, stea pe care o puteti gasi la adresa 6212 Hollywood Blvd.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Jean Negulesco