Tendinte in .Ro


Jeff Bezos, fondatorul Amazon, era un tocilar

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, era un tocilar

Descrierea nu este una ironica, termenul de “tocilar” a fost imbratisat de Jeff Bezos care si l-a insusit si a fost chiar mandru de el pentru ca il situa intr-o minoritate “savanta”. Dar spre deosebire de ceilalti tocilari, Bezos avea o usurinta de a asimila informatiile care ii uimea chiar si pe profesori. Familia sa avea antecedente academice si stiintifice. Tatal sau adoptiv, Miguel Bezos, a studiat ingineria la Universitatea din Albuquerque ajungand mai apoi inginer petrolist la compania Exxon iar bunicul sau facuse parte din echipe de dezvoltare a unor tehnologii spatiale si echipamente de aparare anti-racheta pentru guvernul Statelor Unite.

Jeff Bezos a fost atras inca de mic de tehnologie, incercand cu succes sa desluseasca secretele producerii si functionarii lucrurilor din jurul lui, de la demontarea diverselor echipamente agricole de la ferma bunicului său până la repararea echipamentelor electronice mai simple din casa si incercarea unor experimente precum construirea unui aparat zburator folosind motorul unui aspirator. Scoala a facut-o in cadrul unui program special de invatamant pentru copii talentati in cadrul caruia a iesit de mai multe ori in evidenta prin faptul ca isi dorea sa fie mereu primul, atat in cadrul unor concursuri scolare cat si ca nivel de asimilare a informatiei. Frecventa biblioteca scolii unde a devorat toate titlurile genului stiintifico-fantastic disponibile dar si dintre cele despre inventatori si antreprenori.

A urmat apoi cursurile liceului Palmetto din Pinecrest, o suburbie a orasului Miami, unul dintre cele mai bune licee din Florida, unde si-a uimit colegii cu determinarea sa de a termina sef de promotie, munca sa fiind rasplatita si cu trei premii intai la concursuri de stiinte si doua premii intai la concursuri de matematica. In paralel cu orele de clasa Jeff Bezos a urmat si un program de formare stiintifica desfasurat de catre Universitatea Florida din Miami si a castigat un concurs de esee sponsorizat de NASA.

Facultatea a facut-o la Princeton, o universitate cunoscuta pentru rigoarea cu care isi selecteaza studentii si excelenţa cursurilor sale academice. Initial Jeff a vrut sa urmeze cursuri pe linia fizicii insa si-a dat seama ca aceasta ramura a stiintei nu se potriveste intocmai cu aspiratiile sale viitoare asa incat a schimbat din mers catre informatica, luandu-si diploma in informatica si inginerie electrica, aprofundand in acelasi timp si cursurile de management al afacerilor.

Inarmat cu un bagaj de cunostinte si pragatire excelente, Jeff Bezos a fost ofertat dupa terminarea facultatii de mai multe companii cu nume, printre ele Intel si AT&T, preferand sa lucreze cativa ani ca programator pentru cateva companii mai mici in care a avut ocazia sa se dezvolte profesional si managerial inainte sa se desprinda de statutul de angajat si sa infiinteze Amazon.com, cel mai mare magazin online din lume.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti