Tendinte in .Ro


Un australian a petrecut o saptamana jucandu-se pe calculator

Un australian a petrecut o saptamana jucandu-se pe calculator

Probabil ati auzit despre impatimitii jocurilor pe calculator, poate cunoasteti unul sau mai multi dintre ei sau chiar sunteti unul dintre acestia. Sunt priviti cu admiratie, invidie sau uneori huliti, ei se declara insa doar pasionati, chiar daca aceasta creaza uneori adevarate dependente, drept pentru care oamenii de acest fel ar trebui intelesi, nu judecati. Chiar si atunci cand isi iau o zi, doua sau mai multe de concediu doar ca sa joace si sa termine toate nivelele celui mai nou joc aparut in piata.

Extremele ies insa mereu in evidenta iar una dintre ele este australianul Okan Kaya, un tanar care a petrecut o saptamana in fata ecranului de calculator jucand Call of Duty: Black Ops 2. Angajat al unei firme de vanzari echipamente IT din Sydney, a avut la dispozitie tot ce i-a trebuit chiar la birou, putandu-se declara norocos din acest punct de vedere: a bifat si toate orele de munca, s-a si distrat la birou.

Cu doi ani in urma a auzit de existenta recordului mondial pentru cel mai lung joc video pe calculator si i-a venit ideea de a-l dobori. Usor de zis la vremea aceea caci recordul era de “doar” 54 de ore. Mai de curand, in primavara lui 2012, recordul a fost pur si simplu spulberat de catre doi canadieni pana la valoarea de 120 de ore si 7 minute. O provocare mult mai mare. Si totusi Kaya a pornit intr-o zi jocul pentru a se opri dupa 122 de ore de joc. Aproape incontinuu, tanarului fiindu-i verificata periodic conditia fizica, de asemenea avand la dispozitie 20 de ore de intreruperi pentru mancare si scurte pauze de odihna de-a lungul acestui maraton virtual, ca sa nu se transforme intr-un zombi luptator.

Epuizat dupa tentativa sa reusita, Kaya a recunoscut ca a vrut sa adauge doar doua ore fata de vechiul record pentru cazul in care ar fi nevoit sa o ia de la capat in cazul in care cineva i-ar dobori recordul si sa nu-si ridice singur stacheta prea sus. Dupa atatea ore petrecute la birou, pentru australian a urmat un concediu binemeritat..
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti