Tendinte in .Ro


Kinetoterapia a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial

Kinetoterapia a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial

Kinetoterapia este o ramură a medicinei care se ocupă cu recuperarea pacienţilor care au probleme de mişcare. Fie ca e vorba de un tratament postoperatoriu, de o recuperare medicala, fie că tratează un traumatism care nu a necesitat o intervenţie chirugicală, dar este vorba de o boală deja cronicizată, ea aplică un tratament activ pacienţilor. Uneori, atunci când nu tratează o boală, ci doar o anticipează, exerciţiile de kinetoterapie menţin un nivel satisăcător al funcţionării organismului prin prevenirea agravării bolilor cronice. Practic, kinetoterapia (care se mai numeşte şi chinezoterapie), se bazează pe exerciţii de mişcare testate din punct de vedere ştiinţific, exerciţiie fiind adaptate în funcţie de afecţiunile de care suferă fiecare pacient în parte.

Kinetoterapia este, în esenţă, o terapie de corectare după un traumatism. În funcţie de problema pacientului, un kinetoterapeut poate să facă exerciţii terapeutice specifice de reabilitare motorie, dar şi să ajute bătrânii sau persoanele cu dizabilităţi în cazuri de recuperare, poate face şedinţe de terapie acvatică sau de fitness ori de reabilitare neurologică. În fond, un kinetoterapeut trebuie să aibă cunoştinţe foarte bune în numeroase domenii ale medicinei, cum ar fi: neurologie, ortopedie, fiziologie, geriatrie, biomecanică, dar şi abilităţi psihosociale care să ajute pacientul să se integreze social indiferent de problemele sale de sănătate. Un kinetoterapeut este acreditat după o facultate de cel puţin 3 ani, care poate continua cu un masterat şi chiar cu un doctorat.

Mai precis, kinetoterapia poate ajuta la corectare posturii corpului, la creşterea mobilităţii oaselor şi articulaţiilor, la educarea respiraţiei şi a rezistenţei organismului la condiţii de efort susţinut. Ea se poate aplica femeilor gravide pentru relaxare, nou-născuţilor cu probleme, adolescenţilor în cazuri de boli specifice (scolioză, cifoză, lombardoză), dar şi persoanelor care suferă de diabet, obezitate sau colesterol.

Kinetoterapia a căpătat importanţă în timpul celui de-al doilea război mondial, când era nevoie ca mulţi dintre soldaţii răniţi să se recupereze şi să se întoarcă rapid în tranşee, ceea ce a dus la apariţia specialiştilor în recuperare, care lucrau cu soldaţii inclusiv în teatrele de război.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti