Tendinte in .Ro


Statul Kiribati se muta in insulele Fiji

Statul Kiribati se muta in insulele Fiji

În ciuda disputelor dintre cei care cred în încălzirea globală şi cei care anuntă o nouă eră glaciară, în mod cert există probleme climatice. Creşterea nivelului apelor oceanice face ca anumite ţări să se mute în cu totul altă parte. Kiribati, prima ţară care intră în Noul An, despre care puteţi citi mai multe aici, este una dintre victimele creşterii nivelului oceanului planetar.

O parte dintre insulele acestui arhipelag de corali au fost deja înghiţite de apă iar măsurătorile arată că şi altele vor dispărea sub apa oceanului. Din acest motiv preşedintele micului stat insular negociază cumpărarea unor parcele de teren în arhipelagul Fiji. Preşedintele din Kiribati doreşte ca locuitorii care se vor reloca în Fiji să îşi construiască ferme şi să se ocupe de agricultură ca să poată exporta legume, fructe şi carne în arhipelagul Kiribati, situat la 2.000 de kilometri distanţă de insulele Fiji. În plus, împreună cu Fiji, statul Kiribati doreşte să găsească soluţii pentru a contracara pierderile de teritoriu sub apele oceanului.

În mod cert, nu toţi locuitorii din Kiribati vor fi mutaţi in Fiji, ci în jur de 500 de persoane de pe insulele aflate în pericol iminent. Însă, dacă pericolul va creşte, cât mai multe persoane vor fi mutate în alte locuri iar ca ultimă soluţie întreaga populaţie va fi relocata.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Kiribati