Tendinte in .Ro


Landsat este satelitul care fotografiaza incontinuu Pamantul

Landsat este satelitul care fotografiaza incontinuu Pamantul

Cea mai cunoscuta utilizare a imaginilor trimise catre Pamant de catre satelitul Landsat este aplicatia Google Earth dar preluarea imaginilor de catre programul celor de la Google are la baza un contract limitat de colaborare intre companie si NASA. Organizatia spatiala americana foloseste resursele satelitului in mult mai multe feluri decat stim ori ne putem imagina noi, dintre domeniile pentru care Landsat trimite informatii putand enumera cartografiere, agricultura, geologie, forestier, supraveghere, educatie si securitate.

Lansat in 1999, Landsat 7 era gandit sa functioneze doar 5 ani insa astazi, la mai mult de 10 ani distanta, satelitul este inca in stare de functionare, realizand, colectand si transmitand catre Pamant 532 de imagini pe zi. Si nu orice fel de imagini ci unele foarte detaliate, fiecare fotografie avand o dimensiune aproximativa de 3 GB, adica aproape cat capacitatea unui DVD cu filme. O singura poza!.. Aflat la o inaltime de 705 kilometri deasupra Pamantului, Landsat 7 descopera si fotografiaza incontinuu intreaga suprafata a Pamantului, avand nevoie de 232 de orbite de-a lungul a 16 zile pentru a acoperi intreaga planeta.

7-le din denumire provine de la numarul generatiilor de sateliti ce au facut parte din programul spatial Landsat, primul satelit, Landsat 1, fiind plasat pe orbita tocmai in 1972. Alti trei sateliti au fost lansati in 1975, 1978 si 1982 insa toti si-au terminat misiunile. Landsat 5 din 1984 inca functioneaza insa are probleme mari din toamna lui 2011 iar Landsat 6 nu a reusit sa ajunga pe orbita, Landsat 7 fiind cel mai recent si complet functional satelit din cadrul programului.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti