Tendinte in .Ro


Ligrul este cea mai mare felina din lume

Ligrul este cea mai mare felina din lume

Ligrul este, asa cum ii spune si numele, o încrucişare genetică între un mascul leu şi o femelă tigru. Ligrul ajunge la o greutate de peste 400 de kilograme, dublând practic greutatea speciilor din care provine, fiind astfel cea mai mare felina din lume. Nu degeaba i se spune super-felina. Foarte curios este faptul că masculii sunt sterili, însă femelele se pot împerechea atât cu masculi tigri, cât şi cu lei. Ligrii pot fi văzuţi în câteva parcuri zoologice din lume dar în natură probabilitatea de a regăsi un astfel de exemplar este practic nulă, pentru că zonele de vieţuire ale tigrilor şi leilor nu se suprapun.

Cel mai mare astfel de ligru este Hercules, un exemplar care traieste in parcul Myrtle Beach Safari Wildlife din statul american Carolina de Sud, intr-o zona special amenajata numita.. TIGERS (de la The Institute of Greatly Endangered and Rare Species). Hercules masoara nu mai putin de 3,32 metri lungime(!), inaltimea sa la nivelul umerilor fiind de 1,24 metri(!). In ceea ce priveste greutatea, Hercules cantareste 418 kilograme(!).

Dacă vă întrebaţi ce ar rezulta dintr-un mascul tigru şi o leoaică, atunci răspunsul este… un tigon. Tigonul, spre deosebire de ligru, nu îşi depăşeşte în greutate niciunul din părinţi. Dimpotrivă, el este mai mic decât un tigru sau un leu, spre deosebire de ligru, despre care se spune că este cât un tigru şi un leu la un loc.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti