Tendinte in .Ro


Magiunul de Topoloveni ar putea ajunge si in magazinele elvetiene

Magiunul de Topoloveni ar putea ajunge si in magazinele elvetiene

Deja celebrul in Romania magiun de Topoloveni ar putea intra in curand pe piata alimentara din Elvetia, in conditiile in care au fost create deja premisele unor demonstratii culinare catre expertii elvetieni iar produsul beneficiaza atat de recunoastere internationala prin premiile castigate in cadrul unor competitii internationale de prim rang cat si de sustinerea unor importanti demnitari romani si straini.

Stiut fiind faptul ca Magiunul de Topoloveni a devenit, dupa vizita Principelui Radu la fabrica din Topoloveni, judetul Arges, produs reprezentativ pentru Casa Regala a Romaniei iar compania producatoare furnizor oficial al Casei Regale. Recunoscuta fiind si calitatea magiunului premiat cu doua stele Michelin din trei posibile iar magiunul recunoscut drept produs cu indicatie geografica protejata si premiat de catre Institutul International pentru Gust si Calitate (International Taste and Quality Institute – ITQI) de la Bruxelles.

In acest context vizita la Topoloveni la mijlocul lunii octombrie 2013 a insusi ambasadorului Elvetiei in Romania, Excelenta Sa domnul Jean Hubert Lebet, nu a surprins pe nimeni. Dimpotriva, ambasadorul a fost cel surprins, fiind intampinat de doi caini uriasi din rasa Saint Bernard care pazeau borcanele cu magiun proaspat iesite de pe linia de productie si avand la gat in loc de traditionalul butoias cu alcool pentru cei rataciti pe munte sau surprinsi de avalanse, medalioane din borcane cu magiun.

Ambasadorul nu s-a dat inapoi nici de la a cere o lingurita pentru a degusta magiunul cu care fusese intampinat, apreciind savoarea acestui magiun de prune. Jean Hubert Lebet i-a sfatuit pe producatorii magiunului de Topoloveni sa ia legatura cu lanturile de produse bio si naturiste din Elvetia, care se afla in cautare de produse sanatoase, si sa organizeze degustari pentru ca reprezentantii acestora sa recunoasca la randul lor calitatea produsului romanesc, oferindu-si sprijinul in realizarea acestor evenimente: “Noi putem crea cadrul general de colaborare intre cele doua state, insa Camera de Comert si Industrie Romano-Elvetiana este cea care sustine activ relatiile comerciale intre cele doua tari. Sper sa vad cat mai curand produsele dumneavoastra pe rafturile magazinelor din Elvetia.

Magiunul de Topoloveni va mai fi prezent anul acesta in cadrul unui alt eveniment culinar deosebit, o degustare a produselor traditionale romanesti la Ambasada Japoniei in Romania, un alt prilej pentru stabilirea unor contacte la nivel international si promovarea produselor locale. Dupa ce in 2013 toate produsele de la Topoloveni, nu doar magiunul ci si dulceata si zacusca Topoloveni, au fost prezente si la Targul International Anuga de la Koln, in Germania, eveniment la care reprezentantii romani au stat alaturi de producatori din mai mult de 100 de state in fata reprezentantilor a mai bine de 170.000 de retaileri din intreaga lume in incercarea de a stabili noi relatii comerciale.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Magiun de Topoloveni