Tendinte in .Ro


Ceea ce numim mancare chinezeasca este de fapt o inventie americana

Ceea ce numim mancare chinezeasca este de fapt o inventie americana

Pentru că sună exotic şi delicios, americanii au inventat ceea ce se vinde cu succes ca mâncare chinezească. Pui Shanghai, chop suey sau vită cu broccoli sunt doar câteva dintre preparatele culinare inventate în America şi vândute ca mancare chinezeasca în cutiile de carton cu care ne-am obişnuit din filmele americane.

În realitate, bucătăria tradiţională chinezească nu se bazează pe prăjeli, ci pe carne şi legume fierte, orez fiert, simplu sau bine condimentat. În bucătăria chinezească originală, legumele au un rol principal şi nu carnea, iar prepararea lor este simplă. Deşi condimentată, bucătăria chinezească foloseşte foarte multe frunze de legume

Bucătăria chinezească de tip american este în realitate un tip special de junk food şi fast food, cu multe prăjeli, legume modificate genetic şi condimente sau alimente care nici măcar nu există în China. Spre exemplu, broccoli este o legumă care se foloseşte în SUA pentru mâncare chinezească, dar el nu este specific bucătăriei chinezeşti pentru că broccoli, aşa cum se găseşte în Europa şi America, a fost abia recent importat în China. Chop suey, de pildă, e cunoscut ca fiind inventat de un bucătar de origine chineză, emigrant în America. El a amestecat ingredintele pe care le mai avea la dispoziţie în bucătărie, şi-a servit clienţii şi a inventat acest nume pentru felul pregătit, iar clienţii au revenit în restaurant să mai comande şi aşa s-a născut unul din felurile de mâncare cele mai cunoscute din bucătăria chinezească din SUA.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Mancare chinezeasca