Tendinte in .Ro


7 maratoane pe 7 continente in doar 28 de zile

7 maratoane pe 7 continente in doar 28 de zile

Performanta ii apartine germanului Wendelin Lauxen care a reusit sa termine 7 curse de maraton, cate una pe fiecare continent, in doar 28 de zile, 23 de ore, 25 de minute si 4 secunde. Neamtul de 50 de ani a alergat in toate aceste curse nu doar pentru ego-ul sau ori pentru recunoastere, el oricum a primit certificatul de posesor al unui record mondial din partea Cartii Recordurilor, ci si pentru a strange fonduri pentru doua organizatii de ajutorare a copiilor.
 
Povestea recordului lui Lauxen a inceput odata cu startul maratonului Antarcticii din 9 martie 2012, maraton pe care l-a terminat in 5 ore si 48 de minute. Pe 17 martie ar fi trebuit sa participe la maratonul din orasul sud-african Langebaan dar un avion pierdut l-a pus in pozitia de a-si periclita singur tentativa. Nu a disperat si in locul zborului spre Africa s-a hotarat sa mearga in orasul german Fürth unde chiar a doua zi a terminat portia de 42 de kilometri ai maratonului european in 4 ore si 22 de minute.

6 zile mai tarziu, in 24 martie, Lauxen se gasea in Noua Zeelanda unde, langa orasul Auckland, a terminat unul dintre cele mai dificile maratoane la care a participat, cu un traseu pe roci vulcanice si stanci, in 5 ore si 49 de minute bifand astfel si Australasia. Din nou in avion si a doua zi a luat startul maratonului din Sacramento, in America de Nord, terminat in doar 4 ore si 7 minute.

Asia a bifat-o pe 30 martie participand la maratonul de la Tel Aviv, terminat in 4 ore si 24 de minute pentru ca dupa un dus sa se arunce in avionul de Santiago de Chile unde pe 1 aprilie a alergat un nou maraton, de data aceasta in 4 ore si 10 minute. Eroarea de la inceputul tentativei a corectat-o pe 7 aprilie tot in Africa de Sud, la Cape Town unde, in 5 ore si 58 de minute a incheiat al saptelea si ultimul sau maraton, in fapt un super-maraton caci organizatorii au stabilit un traseu de 56 de kilometri in locul clasicilor 42 km.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti