Tendinte in .Ro


Politia Rutiera poate identifica direct in trafic masinile furate

Politia Rutiera poate identifica direct in trafic masinile furate

O masina furata si dezmembrata imediat, cel mai adesea in aceeasi localitate in care ea a fost sustrasa proprietarului ei, devine imposibil de gasit de catre politie. Dar in cazul acelor masini furate din teribilism sau in cazul carora consumarea infractiunii presupune deplasarea automobilului la beneficiar, sansa ca masina sa fie identificata chiar in trafic in timpul deplasarii creste odata cu noile dotarile disponibile pentru Politia Rutiera.

Este nevoie doar ca masina furata sau data in urmarire (din orice fel de motive) sa treaca prin dreptul sistemului de identificare automata a numerelor de inmatriculare pentru ca o alerta sa fie emisa instantaneu echipajului de politie pe masina caruia este instalat acest sistem sau celui mai apropiat echipaj in cazul in care sistemul este instalat pe o camera fixa.

Singura sosea din Romania pe care se gasesc astfel de sisteme de identificare pentru numere de inmatriculare intr-o pozitie statica este DN1, Politia Rutiera nefacand insa publica informatia privind care dintre camerele cu dispozitiv radar includ si acest sistem de identificare, desi este probabil ca atat cele din sudul tarii cat si cele din Ardeal sa prezinte aceasta functie, macar o parte dintre ele.

Mai nou insa, sistemul de recunoastere automata a numerelor de pe placutele de inmatriculare a inceput sa fie instalat si pe masinile din dotarea Politia Autostrazi, segmentele de drum vizate in principal fiind autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, autostrada A2 Bucuresti-Constanta si autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti. Sistemul este capabil sa citeasca numarul de inmatriculare al fiecarei masini care trece prin dreptul camerei si instantaneu, gratie conexiunii Internet permanente cu sistemul informatic central al Politiei Rutiere, sa interogheze baza de date nationala si sa verifice daca numerele recunoscute fac parte sau nu din lista autovehiculelor aflate in urmarire.

Daca in cazul sistemelor fixe de pe DN1 alerta este generata catre unitatile rutiere aflate de-a lungul soselei si care au nevoie de timp pentru a intercepta masinile furate, in cazul sistemelor instalate pe masinile radar situate pe autostrazi urmarirea poate incepe imediat.
 
Poate va intereseaza..

  • Stiati ca puteti conduce o Dacia 1310 in celebrul joc Need For Speed Most Wanted?
  • Top Gear este cea mai de succes emisiune de divertisment din lume
  • Cea mai lunga sosea din lume
     

    Stiati ca..

  • Service Apple Bucuresti