Tendinte in .Ro


Masti de Halloween

Masti de Halloween

Semnificatia initiala a noptii de Halloween era aceea de granita intre lumi: trecerea de la vara la toamna, sfarsitul jumatatii luminoase a anului si inceputul jumatatii intunecate, granita dintre lumea aceasta si lumea de dincolo, scurta perioada in care spiritele puteau trece dintr-o parte in alta, in care stramosii erau chemati sa revina acasa pentru sarbatorirea unui an bun iar spiritele rele alungate catre lumea cealalta.

Chiar nevoia de a goni spiritele rele a dus in timp la aparitia costumelor si mastilor, acestea avand darul de a speria spiritele intunecate si de a le face sa treaca in lumea de dincolo. In timp semnificatiile acestei sarbatori s-au dezvoltat odata cu influentele culturale si religioase pe care le-a primit iar simbolurile au evoluat, de exemplu dovlecii sculptati si luminati pe dinauntru avand rolul de a lumina sufletele din purgatoriu.

Comune au ramas temele predilecte ale sarbatorii, cea a mortii, a raului si a monstrilor, acestea regasindu-se in marea majoritate a costumelor si mastilor purtate de cei care petrec cu aceasta ocazie: mumiile, vrajitorii, vampirii si are soiuri de ucigasi cu sange rece sunt la mare trecere, laolalta cu personajele nevinovate ce joaca rolurile opuse in scenetele ad-hoc puse in scena. Va invitam sa vedeti mai jos o serie de modele de masti de Halloween care sa va inspire pentru petrecerea ce va sa vina, unele mai complexe, altele mai simple, unele destul de usor de pregatit in casa, altele destul de complicate dar nu imposibile.


Masti de Halloween       Masti de Halloween       Masti de Halloween

Masti de Halloween       Masti de Halloween       Masti de Halloween

Masti de Halloween       Masti de Halloween       Masti de Halloween

Masti de Halloween       Masti de Halloween       Masti de Halloween

Vezi si
Costume de Halloween
Machiaj de Halloween
Petreceri de Halloween
Cand este Halloween?
Dovleci de Halloween
Mai multi dovleci de Halloween
Jocuri de Halloween
Imagini de Halloween
Desene de Halloween

 
Fotografii © (1), (5) Ben Holmes, (2) Huberton, (4) Jason Wallace, (6) Wesley Fryer, (7) Rebecca Valfl, (8), (12) Bob Jagendorf, (9) Don Hankins, (10) Andrew Nesbitt, (11) Trey Ratcliff
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti