Tendinte in .Ro


Tenorul roman Mihai Bogdan are contractele semnate pentru reprezentatii pana in 2014 inclusiv

Tenorul roman Mihai Bogdan are contractele semnate pentru reprezentatii pana in 2014 inclusiv

Mihai Bogdan a pasit in lumea muzicala odata cu studiul viorii insa, datorita calitatilor sale vocale, a inceput sa studieze ca bariton la Universitatea de Muzica din Bucuresti, indrumarea profesorului Nicolae Constantinescu. Si-a descoperit vocalitatea de tenor in Italia, unde marea soprana Mirella Freni l-a format si i-a oferit bursa de studii Nicolai Ghiaurov. A obtinut diploma de Master in Belcanto la Universitatea Transilvania din Brasov, România, cu soprana Mariana Nicolesco.

A abordat cu succes roluri din sfera belcanto-ului italian, in special cele de Gioachino Rossini: Il Barbiere di Siviglia (Il Conte Almaviva), La Cenerentola (Don Ramiro), Armida (Goffredo si Carlo), Aureliano in Palmira (Aureliano), Adelaide di Borgogna (Adelberto), de asemenea in roluri de Gaetano Donizetti: Don Pasquale (Ernesto), Parisina D’Este (Ugo), Gemma di Vergy (Tamas) si rolul tenorului italian din opera Der Rosenkavalier de Richard Strauss. A debutat in rolul Contelui Almaviva din opera Il Barbiere di Siviglia de Rossini pe scena Operei Nationale din Bucuresti si a inclus in spectacol scena si aria finala a tenorului “Cessa di piu resistere”, care din cauza dificultatilor tehnice extreme este ocolita de interpretii rolului, Bogdan Mihai realizand astfel o premiera absoluta in Romania.

Acest rol i-a deschis portile marilor teatre de opera din lume unde astazi este invitat: Stuttgart Staatsoper, Dresden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Zurich Opernhaus, Theatre du Chatelet (Paris), Garsington Opera Festival (Londra), St. Joan Smith Square (Londra), Festival della Valle d’Itria (Martina Franca), Rossini Opera Festival (Pesaro), Suntory Hall (Tokyo), sub conducerea muzicala a unor dirijori importanti ca David Parry, Ion Marin, Horia Andreescu, Jean Christophe Spinosi, Alesandro De Marchi, Riccardo Frizza, Dmitri Jurowsky, Gullielmo Garcia Calvo, Giacomo Sagripanti, in regii semnate de Beat Feah, Martin Duncan, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Grischa Asagarof, Stefan Herheim, Pier’Alli, Katharina Thalbach.

In octombrie 2011 a sustinut doua concerte extraordinare de belcanto impreuna cu marea soprana Angela Gheorghiu, pe scena prestigioasei Suntory Hall din Tokyo, acompaniat de Japan Philarmonic Orchestra, la pupitrul dirijoral fiind maestrul Ion Marin. A interpretat rolul Ernesto in Don Pasquale de Gaetano Donizetti la Cuivilles Theater Munchen (celebrul teatru unde insusi Mozart a dirijat premiera cu opera Idomeneo) si a evoluat intr-o serie de concerte belcanto impreuna cu soprana Andrea Rost la Klagenfurt Statdtheater, primul fiind transmis in direct de televiziunea austriaca ORF.

Talentul si succesul lui Bogdan i-au asigurat contracte ce se intind pana in 2014 inclusiv, iar dintre evenimentele viitoare sunt de enumerat debutul pe scena marelui teatru Mikhailovsky de la Sankt Petersburg cu rolul Nemorino din opera “L’Elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti, debutul in opera La Scala di Seta de Rossini la Concertgebouw Amsterdam (concert broadcast in toata Europa), rolul Don Ramiro in La Cenerentola de Rossini la Stuttgart Staatsoper si Opera du Rhin Strasbourg. Iar 2012 si 2013 au insemnat pentru tenor si aparitia pe piata internationala a doua DVD-uri de Rossini, Aureliano in Palmira de la Martina Franca (2011) la casa discografica italiana Bongiovanni si Adelaide di Borgogna de la Rossini Opera Festival Pesaro (2011) la Deutsche Gramophone. Ambele productii au fost transmise deja prin broadcast live in toata Europa, America si Asia.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Bogdan Mihai