Tendinte in .Ro


Ce este Miniclip?

Ce este Miniclip?

Miniclip este o companie elvetiana care ofera utilizatorilor de Internet, prin intermediul site-ului sau miniclip.com, o suita de jocuri online si pentru telefoane mobile, disponibile gratuit utilizatorilor. Compania a fost fondata in 2001, fiind la ora actuala cea mai mare companie de jocuri online si pentru telefoane mobile detinuta de persoane fizice si nu companii sau investitori strategici. Bugetul initial al celor doi fondatori, Robert Small si Tihan Presbie, a fost de aproximativ 55.000 de euro, succesul site-ului lor de jocuri online facand ca Miniclip sa fie evaluat in prezent la peste 200 de milioane de euro.

In portofoliul de jocuri al site-ului se gasesc jocuri puzzle, jocuri strategie, jocuri actiune dar si dintre cele mai inofensive, pentru copii, precum jocuri cu papusi sau solitaire online. Cele mai cautate titluri de jocuri de catre utilizatorii site-ului sunt Club Penguin (jocuri cu pinguini intr-o iarna virtuala, peste 30 de milioane de jucatori), Goodgame Empire (strategie), Tanki Online (lupte cu tancuri), RuneScape (fantezie intr-o lume medievala), 8 Ball Pool Multiplayer (biliard), Free Realms (personaje de animatie intr-o lume fictiva), Gravity Guy (alergare cu obstacole, intr-o stare de partiala imponderabilitate) sau Plague Inc (controlul unei emidemii globale, peste 10 milioane de utilizatori). Acesta din urma a fost declarat de catre specialisti drept cel mai bun joc de strategie in anul 2012, de asemenea fiind al 15-lea joc (ca numar de download-uri) pe terminale iPhone.

Site-ul miniclip se bazeaza pe un sistem deschis utilizatorilor din intreaga lume, in care acestia, dupa inregistrare, aleg sa joace titlurile preferate impotriva altor jucatori din toate colturile lumii, oferindu-le de asemenea posibilitatea de a forma grupuri de prieteni atrasi de aceleasi jocuri. Jucatorii colecteaza premii virtuale dupa performantele realizate in cadrul jocurilor si isi pot gasi parteneri de intrecere folosind Matchmaking, un sistem de descoperire a jucatorilor cu acelasi nivel de abilitati.

O parte dintre jocurile propuse de Miniclip pot fi jucate si pe telefoanele mobile, cele care au sisteme de operare precum iOS, Android, Symbian si Windows Phone, putand fi downloadate din aplicatiile dedicate acestora si puse la dispozitie de catre producatori. De asemenea jocurile Miniclip pot fi jucate si pe dispozitivele Xbox ale Microsoft, in urma unei intelegeri intre cele doua companii pentru largirea ariei de utilizatori.

Site-ul companiei este miniclip.com. Trebuie avut in vedere faptul ca desi exista si un site miniclip.ro, acesta nu apartine de site-ul companiei elvetiene, fiind un site romanesc administrat independent de afacerea miniclip.com, nefiind o filiala sau o reprezentanta a acesteia.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti