Tendinte in .Ro


Mircea Tudor este singurul inventator din lume premiat de doua ori la Geneva

Mircea Tudor este singurul inventator din lume premiat de doua ori la Geneva

In 2009 Mircea Tudor primea Marele Premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva, juriul apreciind inventia romanului, Roboscan – scannerul mobil pentru camioane, drept cea mai buna inventie a anului, mai ales prin prisma utilitatii sale la nivel mondial. Si, in ciuda faptului ca organizatorii Salonului de la Geneva au facut o regula din a nu acorda de doua ori marele premiu aceluiasi inventator, aceiasi organizatori s-au vazut nevoiti in 2013 sa incalce aceasta regula, recunoscand, din nou, valoarea cercetarii romanului care a prezentat publicului de specialitate Roboscan 2M Aeria, primul scanner pentru avioane creat vreodata. (vezi si care este cel mai mare avion din lume)

Cele doua inventii permit operatorilor sai scanarea integrala a mijloacelor de transport de mari dimensiuni, camioane in cazul lui Roboscan 1MC, avioane cu ajutorul lui Roboscan 2M Aeria, pentru detectarea eventualelor materiale periculoase care ar putea face obiectul unui transport fraudulos. In felul acesta orice tara isi poate securiza punctele de trecere a frontierei precum si verifica transporturile efectuate pe teritoriul lor in mod inopinat, una dintre calitatile inventiilor fiind mobilitatea acestora. Practic cei doi Roboscan sunt scannere oarecum similare celor pentru persoane pe care le vedeti pe aeroporturi, doar ca de dimensiuni potrivite pentru mijloacele de transport rutier si aerian. (vezi si care este cel mai mare aeroport din lume)

Pe cat de deosebite sunt inventiile, pe atat de deosebit este si inventatorul lor, un roman autodidact care a pornit de la repararea de televizoare in satul sau natal ca sa ajunga la a fi premiat la cel mai mare salon de inventica din lume, si inca de doua ori! Mircea Tudor s-a nascut la 1 august 1957 in comuna Afumati din judetul Ilfov, fiind pasionat de electronica pe care fratele sau mai mare o practica deja. Aproape natural, a urmat cursurile Liceului de Electronica din Bucuresti, ajungand sa isi formeze propria clientela pentru care efectua reparatiile televizoarelor si aparatelor audio si reusind astfel sa isi asigure un venit. Primul sau loc de munca (vezi si proverbe despre munca) a fost in cadrul Centralei de Constructii Cai Ferate pe postul de electronist, largindu-si aria de activitate prin infiintarea unui service pentru echipamente speciale in cadrul aceleiasi intreprinderi si cu care a devenit cunoscut in intreaga tara.

Dupa revolutie a infiintat prima sa firma de import alarme anti-efractie pentru masini si case, extinzandu-se apoi catre cercetare si dezvoltare odata cu deschiderea actualei companii, MB Telecom, sub umbrela careia isi desfasoara activitatea. In urma participarii la un proiect comun cu o firma americana prin care se urmarea securizarea vamilor din Romania a fost creat primul scanner fix pentru autovehicule, productia in serie a acestuia pentru diversi clienti internationali asigurand veniturile necesare pentru continuarea cercetarilor, rezultatul fiind Roboscan, camionul-scanner mobil, expus prima data la Salonul International de Inventii de la Geneva in 2009.

Ajustarea lui Roboscan pentru a putea inspecta in detaliu interiorul aeronavelor a fost urmatorul pas pentru acoperirea necesarului de astfel de operatiuni de securitate, primele cereri de oferta neintarziind sa apara pe biroul lui Mircea Tudor.

Roboscan MC1

Roboscan 2M Aeria

Puteti citi un interviu amplu oferit de Mircea Tudor urmand acest link.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti