Tendinte in .Ro


Mozart ar fi vrut sa se casatoreasca cu Maria Antoaneta

Mozart ar fi vrut sa se casatoreasca cu Maria Antoaneta

Desi contemporani, Mozart si Maria Antoaneta s-au vazut doar o singura data de-a lungul vietii lor, suficient pentru Mozart sa-i propuna fiicei imparatesei Maria Tereza a Austriei sa se casatoreasca, o propunere imposibila insa. Mozart avea doar 6 ani si se afla la Viena invitat fiind sa cante pentru imparateasa, micutul copil fiind deja considerat la acea varsta drept un mic geniu al muzicii.

In cursul unei vizite la palat si inconjurat de o multime de oameni cu sange albastru atenti la el, Mozart s-a.. impiedicat, cazand in mijlocul salonului. Din multime a sarit o fetita doar cu un an mai mare decat el ca sa-l ajute sa se ridice si sa treaca peste momentul stanjenitor. Uimit si recunoscator, micul Mozart i-ar fi spus aproape soptit celei care l-a ajutat, insasi fiica imparatesei: “Esti foarte frumoasa si buna la inima. Vrei sa ne casatorim cand vom fi mari?”

Nu a fost cazul, Maria Antoaneta casatorindu-se la varsta de 15 ani cu regele Frantei Ludovic al 16-lea, devenind la randul sau regina Frantei. Maria Antoaneta, pe numele sau complet Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena, a murit ghilotinata la Paris in cursul Revolutiei Franceze, la varsta de 38 de ani, pe fondul inrautatirii situatiei sociale din Franta si lipsei de popularitate a reginei in randul nobililor si populatiei.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti