Tendinte in .Ro


Muntenegru este cel mai recent stat european

Muntenegru este cel mai recent stat european

Pe 3 iunie 2006 îşi proclama independenţa cel mai tânăr stat din Europa, Muntenegru. În urma unui referendum naţional, statul se declară independent faţă de Serbia, după o uniune statală ce data din 1918. Ca formă de conducere, Muntenegru este o republică, condusă de un preşedinte şi un prim-ministru. Noul stat numără aproximativ 620.000 de locuitori pe o suprafaţă de 13.000 de kilometri pătraţi, iar capitala, Podgoriţa, puţin peste 150.000 de locuitori.

Imediat după proclamarea independenţei, Muntenegru şi-a manifestat dorinţa de a face parte din Uniunea Europeană şi NATO, fiind membru ONU.

După proclamarea independenţei, turismul muntenegrean a devenit primul ambasador al ţării, atât pentru zonele de litoral, dar şi în zonele montane unde iarna se poate schia. Începând cu 2006, Muntenegru a depăşit pragul de 1 milion de turişti străini care vin să îşi petreacă aici vacanţa. De altfel, Muntenegru este ţara cu cea mai mare rată de creştere a turismului din lume. Pentru iubitorii de căţărări şi drumeţii, canionul Tara este al doilea cel mai adânc canion din lume, după Marele Canion din SUA.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Muntenegru