Tendinte in .Ro


Muntenegru este cel mai recent stat european

Muntenegru este cel mai recent stat european

Pe 3 iunie 2006 îşi proclama independenţa cel mai tânăr stat din Europa, Muntenegru. În urma unui referendum naţional, statul se declară independent faţă de Serbia, după o uniune statală ce data din 1918. Ca formă de conducere, Muntenegru este o republică, condusă de un preşedinte şi un prim-ministru. Noul stat numără aproximativ 620.000 de locuitori pe o suprafaţă de 13.000 de kilometri pătraţi, iar capitala, Podgoriţa, puţin peste 150.000 de locuitori.

Imediat după proclamarea independenţei, Muntenegru şi-a manifestat dorinţa de a face parte din Uniunea Europeană şi NATO, fiind membru ONU.

După proclamarea independenţei, turismul muntenegrean a devenit primul ambasador al ţării, atât pentru zonele de litoral, dar şi în zonele montane unde iarna se poate schia. Începând cu 2006, Muntenegru a depăşit pragul de 1 milion de turişti străini care vin să îşi petreacă aici vacanţa. De altfel, Muntenegru este ţara cu cea mai mare rată de creştere a turismului din lume. Pentru iubitorii de căţărări şi drumeţii, canionul Tara este al doilea cel mai adânc canion din lume, după Marele Canion din SUA.
 

Stiati ca..

Service Autorizat Apple | Service Mac Bucuresti | Service iPad Bucuresti | Service Autorizat iPhone | Service iPod Bucuresti | Service Apple Bucuresti
 
Tag

Muntenegru