Tendinte in .Ro


Muzeul Antipa gazduieste o expozitie de fluturi tropicali vii

Muzeul Antipa gazduieste o expozitie de fluturi tropicali vii

Vara aceasta nu mai trebuie sa mergeti in mijlocul campului ca sa fiti inconjurati de fluturi sau sa va uitati la poze cu fluturi. Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti si-a adaptat spatiile disponibile si principiile de functionare, aducand publicului o expozitie de fluturi vii si tropicali pe deasupra, rezultand un spectacol de culori cum n-ati mai vazut pana acum. Peste 30 de specii de fluturi exotici pot fi admirati in timp ce zboara liber in sera special construita in gradina amenajata precum un parc in curtea muzeului, ca o insula tropicala in mijlocul betonului si forfotei Capitalei.

Dintre speciile care va vor atrage atentia se desprind fluturii Monarch (Danaus plexippus), cunoscuti pentru faptul ca obisnuiesc sa migreze in fiecare an din Canada pana in Mexic, o distanta de peste 4.000 de kilometri, fiind manati de instinctul care ii duce catre sud; de asemenea fluturii Atlas (Attacus atlas) care ajung chiar si la 25-30 de centimetri anvergura a aripilor. Materialele de informare contin date despre speciile pe care le puteti vedea in sera, despre tarile din care fluturii sunt originari precum si obiceiuri ale acestora.

Pentru cei curiosi, dimineata poate fi vazut in clocitorul cu pereti de sticla procesul de incubare, o oportunitate poate unica, o ocazie de a vedea tranformarea acestor fiinte dragalase din oua in larve si apoi adulti.

Expozitia de fluturi tropicali vii de la Muzeul Grigore Antipa poate fi vizitata pana la data de 31 iulie 2013, programul de vizitare fiind in fiecare zi de marti pana duminica intre orele 10 si 20. Biletele pentru aceasta expozitie sunt separate de cele pentru expozitia permanenta a muzeului, preturile lor fiind de 10 lei pentru copii si studenti, 12 lei pentru adulti si pensionari, copiii sub 3 ani beneficiind de gratuitate in vizitarea acestei expozitii.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti