Tendinte in .Ro


Cel mai in varsta cor din lume a lansat primul sau disc, cu muzica romantica

Cel mai in varsta cor din lume a lansat primul sau disc, cu muzica romantica

Cel mai in varsta cor din lume are in componenta sa 12 femei si un barbat a caror varsta cumulata este de, atentie, 1.180 de ani! Dar care demonstreaza ca vitalitatea si ambitia pot face o multime de lucruri posibile chiar si la o varsta inaintata, media de varsta a membrilor corului fiind de 91 de ani! Cei 13 cantareti traiesc impreuna la o casa dedicata ingrijirii varstinicilor din satul Kirk Hammerton situat in nordul Angliei, drept pentru care interpretii nu au nicio problema sa se adune si sa cante, fie ele repetitii sau in cadrul unor evenimente interne sau chiar organizate de catre comunitate.

Singurul barbat din cor are 93 de ani si spune cu umor ca s-a lasat atras in aceasta activitate atunci cand si-a incheiat viata. Incepand una noua, bineinteles. Nu mai cantase niciodata inainte sa fie cooptat in cor dar nici nu realizase vreodata cat bine ii va face cantatul care ii ofera un sentiment de apartenenta la un grup asa cum in tinerete se simtise in cadrul escadronului de aviatie al Fortelor Aeriene Britanice din care facuse parte.

Alaturi de el, in cor se gaseste si o batranica a carei varsta este de fix 100 de ani, fiind de altfel si cel mai in varsta membru al corului si care se tine bine inca, atat fizic cat si din punct de vedere al energiei indreptate catre muzica si devotatiei fata de aceasta activitate. Grupul a inceput sa cante in 2012 ca o urmare naturala a activitatilor muzicale in care erau implicati actualii sai membri, transformand un hobby individual intr-o preocupare comuna care ii insufleteste nu doar pe ei ci si pe ceilalti batrani gazduiti de institutia de ocrotire a varsticilor. Numarul evenimentelor nedorite s-a micsorat, de asemenea apetitul batranilor si starea lor generala de sanatate s-a imbunatatit.

Si, pentru ca performantele lor muzicale au inceput sa prinda contur, corul a fost invitat sa cante in cadrul unui concert organizat de comunitatile din regiune ca si in cadrul unui concert de muzica in aer liber inspirat de anii ’40 ai secolului trecut. De altfel muzica pe care batranii de la casa de batrani din Kirk Hammerton o abordeaza este muzica romantica, de dragoste, cea mai apropiata de sufletul lor. Si pe care o interpreteaza atat de bine incat opt dintre cantecele lor au fost inregistrate pe un disc pus in vanzare in satele din comitatul North Yorkshire in care traiesc ei, discul fiind destul de bine primit si apreciat.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti