Tendinte in .Ro


Celebra mancare mexicana nachos a fost inventata in 1943

Celebra mancare mexicana nachos a fost inventata in 1943

Foarte cunoscut şi apreciat în lumea întreagă, felul de mâncare nachos, emblematic pentru bucătăria mexicană, este unul recent. A apărut în 1943, în Mexic, mai mult din întâmplare decât din inovaţie sau iscusinţă gastronomică.

Bucătarul dintr-o localitate de la graniţa cu SUA, pe numele său Ignacio, alintat în limba spaniolă Nacho, a pregătit în mare grabă ceva de mâncare pentru câteva doamne care au ajuns la restaurant după închiderea lui. Ca să fie politicos, bucătarul le-a servit totuşi, însă nu prea mai avea ingredinte, aşa că a încropit repede ceva. A tăiat în formă de triunghiuri câteva tortilla pe care le-a găsit în bucătărie şi le-a rumenit, a adăugat puţină brânză şi câteva bucăţi de ardei, mâncare pe care a denumit-o “Nachos Especiales”. Se pare că doamnelor respective le-a plăcut, iar azi, alături de celebrele tortillas, de sos salsa, de burrito sau de quesadilla, nachos se bucură de popularitate.

Cu sos salsa de roşii sau cu guacamole făcut din avocado proaspăt, cu sos de brânză, cu carne sau cu fasole, nachos i-a adus popularitate bucătarului inventator, care şi-a deschis el însuşi un restaurant în localitatea de baştină a nachos, Piedras Negras. Deşi Nacho Anaza a murit în 1975, 21 octombrie a fost declarată ziua internaţională a nachos, când în Piedras Negras se organizează concursuri şi chiar un festival al nachos, când se prepară porţii uriaşe de nachos, demne de cartea recordurilor.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti