Tendinte in .Ro


Nostradamus a fost si vraci, nu doar profet

Nostradamus a fost si vraci, nu doar profet

Născut în jurul anului 1503 în regiunea franceză Provence, la Saint Rémy, în sânul primei comunităţi de cabalişti din Hexagon, Michel de Nostredame provine dintr-o familie de evrei botezaţi catolici. Nostredame este numele pe care îl ia bunicul patern la botezul catolic însă nepotul îşi latinizează numele când începe să practice ocultismul, conform obiceiului vremii şi devine astfel cunoscut ca Nostradamus.

În tinereţe, după un an petrecut ca student la Avignon, e forţat să plece din oraş din cauza epidemiei de ciumă bubonică și timp de 8 ani străbate Franţa în căutarea unor remedii naturiste pentru bolile vremii, în special pentru ciumă. A lucrat apoi ca farmacist (un fel de vraci al vremii) şi a încercat să îşi dea doctoratul în medicină la Montpellier, însă este expulzat pentru că s-a aflat că fusese vraci, ocupaţie deloc pe placul mediciniştilor din acele vremuri. Cu toate acestea, el şi-a continuat munca de farmacist, ba chiar se spune că prepara o pilulă pe bază de plante cu vitamina C care vindeca oamenii de ciumă. Cu toate acestea, prima soţie şi copiii îi mor, în mod paradoxal, chiar de ciumă.

Ulterior, se căsătoreşte cu o femeie foarte bogată şi treptat, pasiunea lui Michel Nostredame pentru medicină este înlocuită de cea pentru ocultism. Începe să publice faimoasa carte numită Profeţiile în anul 1550, în strofe de câte 4 versuri (catrene), strofe criptice care conţin clarviziuni ale lui Nostradamus. Profeţiile erau grupate în Centurii, adică erau adunate câte 100 de catrene. De atunci, Profeţiile lui sunt reeditate anual în toată lumea.

În scurt timp, el devine cunoscut la curtea regelui Franţei, Henric al II-lea, unde face niste profeţii despre un rege care va domni chiar dacă nu va avea un ochi iar apoi va muri. Profeţia se îndeplineşte iar Caterina de Medici, tulburată, îl ţine aproape pe Nostradamus pentru a face proorociri despre soarta copiilor ei pe tronul Franţei. Nu se ştie clar cum a ajuns la curtea regală, dacă s-a prezentat el la curte să îşi ofere serviciile sau a fost chemat de către monarh. În orice caz, riscurile la care s-a expus erau mari deoarece putea fi oricând acuzat de înşelăciune.

Despre profeţiile şi clarviziunile lui Nostradamus s-au scris multe iar cercetătorii sunt de diverse păreri. Există unii care neagă veridicitatea spuselor lui, afirmând că de la scriere şi până azi catrenele au fost traduse greşit şi că totul e o înşelătorie care are la bază cuvinte întortocheate, augmentată de cultura media. Alţii, din contră, afirmă că Nostradamus a prezis războaiele mondiale şi bomba atomică, gloria şi sfârşitul lui Napoleon şi a lui Hitler, asasinarea preşedintelui american Kennedy şi moartea prinţesei Diana dar şi atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite. Majoritatea vocilor care afirmă că Nostradamus e un impostor spun că, de fapt, el preia profeţiile biblice pe care le reinterpretează, fără să fie clarvăzător cu adevărat.

Cel mai cunoscut român care a studiat opera lui Nostradamus se numeşte Vlaicu Ionescu şi afirmă că, în catrenele sale criptice, Nostradamus face referire şi la România. De asemenea, Nostradamus reia informaţiile din calendarul mayaş care afirmă că sfârştul lumii va fi pe 21.12.2012.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti